Salut

Vilafranca es prepara per a un Sant Fèlix vibrant

Per primer cop es pot veure quatre colles intentant la torre de 8 neta

Aquest migdia, a un quart d’una, el rellotge del món casteller s’atura. El 30 d’agost no hi ha res més important que la diada de Sant Fèlix, que reunirà a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès quatre de les millors colles del moment. I, atenció, perquè totes es proposen intentar el 2 de 8 net. Un fet excepcional i sense precedents.

La Colla Vella, la que arriba amb els millors castells assolits fins ara i en un estat de forma òptim, vol ajuntar avui els dos castells nets, el 2 de 8 i el 4 de 9, i completar l’obra amb el 4 de 10 i el pilar de 8. Si ho fan, s’apuntaran la millor actuació de tots els temps. Tot i que els Castellers de Vilafranca han tingut un mes d’agost accidentat, avui entraran a plaça en condicions de competir. Així, els verds sortiran de 3 de 10 per, tot seguit, continuar amb la torre de 8 neta i acabar, també, amb el 4 de 10. Precisament ahir, en la diada de la vigília, la colla va fer el 3 de 9 i el 4 de 9, sengles proves dels castells de 10 respectius.

Joves i Minyons

La Colla Joves tornarà a apostar pel 2 de 8 net de sortida i després anirà a buscar el 5 de 9 i, segurament, el 2 de 9 emmanillat, els dos castells que persegueix per ampliar la gamma extra. En l’assaig de dimarts, la colla va fer el 3 de 8 net (amb la pinya formada però sense tocar el castell), prova de màxima exigència de cara a l’inèdit 3 de 9 net...

Després d’una primera meitat de la temporada amb cares noves als troncs, els Minyons de Terrassa han reprès l’activitat amb força. Avui, podrien jugar fort amb el 2 de 8 net d’entrada (un castell fet a l’assaig però mai a plaça). Per arrodonir el triplet, els Minyons compten amb el 2 de 9 i el 9 de 8, tot i que també han treballat el 3 de 9 amb l’agulla. Això és Sant Fèlix, el pare de totes les actuacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.