Salut

L’hospital de Cerdanya vol atendre urgències als dos costats de la frontera

L’objectiu és que els serveis d’emergències català i francès, que coincideixen a les instal·lacions, treballin conjuntament

El servei s’activarà abans d’un any

L’hospital de Cerdanya pretén fer arribar el seu caràcter transfronterer a l’àmbit de les urgències que es produeixen dins la seva regió d’influència però que s’atenen fora de les seves dependències.

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, ara per ara i tret de casos molt concrets, els serveis d’emergències només poden actuar a la banda administrativa de la comarca que els correspon, tot i que dins l’equipament hi ha instal·lada tant la base del SEM català com la del SAMU francès. L’objectiu és que totes dues puguin començar a treballar de forma coordinada en el període màxim d’un any com a prova pilot, que està prevista en el marc de la Comunitat de Treball dels Pirineus i que forma part del projecte europeu Interreg.

A banda de Catalunya i Occitània, també hi participen Aragó, Navarra, el País Basc, Andorra i la regió francesa de Nova Aquitània, territoris on, posteriorment, es preveu estendre aquesta iniciativa.

L’hospital de Cerdanya, en funcionament des del 2014 i encara avui dia l’únic centre sanitari transfronterer d’Europa, dona servei als usuaris de tota la comarca de la Cerdanya i la del Capcir i disposa d’un sistema de gestió compartida entre els serveis públics de Salut de Catalunya i de l’Estat francès. Precisament, aquest model ha servit de base per treballar en la coordinació dels serveis d’emergències dels dos vessants del Pirineu.

El director general de l’hospital de Cerdanya, Francesc Bonet, ha remarcat com a punt a favor el fet que l’orografia de la comarca, a diferència d’altres territoris, facilita el pas entre la zona administrativament catalana i la francesa.

LA XIFRA

2
serveis d’emergències
mèdiques tenen la base al centre hospitalari de Puigcerdà: el SEM i el SAMU.

LA DATA

2014
és l’any en què
va entrar en servei l’hospital transfronterer de la Cerdanya, únic d’aquest tipus a Europa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia