La xarxa Amed creix amb 7 restaurants del Grup Andilana, i ja en suma 49 a la demarcació
Amb aquest segell, l’Agència Catalana de Salut Pública reconeix establiments que promouen la dieta mediterrània
El programa Alimentació Mediterrània (Amed), impulsat per l’Agència Catalana de Salut Pública per promoure els valors d’una dieta saludable, ja voreja la cinquantena d’establiments acreditats amb el segell a la demarcació. Són 49 en total, després que ahir s’hi incorporessin els set establiments que el Grup Andilana té al Baix Empordà i el Gironès –La Malcontenta, El Pla, Fish! i Trias, a Palamós; Casa Brinda, de Platja d’Aro; Mundet, a Sant Antoni de Calonge, i Blanc, de Girona–. La filosofia gastronòmica d’Andilana es basa en la dieta mediterrània com a referent, i així, des de l’any 1958, ha mantingut un gran compromís a fomentar els hàbits saludables de la seva clientela. Els clients poden triar entre diferents plats que s’adeqüen a les seves necessitats nutricionals d’una manera equilibrada i natural i hi poden trobar varietat de peixos frescos, verdures locals, carn a la planxa o fruita fresca, entre altres ingredients saludables. L’acreditació Amed és un reconeixement a la tasca realitzada durant aquests últims 60 anys.
Amed identifica menjadors laborals (d’empreses, hospitals, residències...), universitats i altres centres de formació, albergs, a més a més de bars i restaurants. Avui ja són 125 municipis de tot Catalunya on hi ha almenys un establiment dels 665 acreditats, amb capacitat per oferir menús basats en l’alimentació mediterrània a gairebé 98.500 comensals diaris. A la demarcació de Girona, n’hi ha en 23 municipis diferents i arriben gairebé a 7-000 consumidors diaris. I ja estan en procés d’acreditació 22 establiments més.Per aconseguir el distintiu, els establiments han de sol·licitar-ho a través del web d’Amed i complir un conjunt de requisits basats en l’alimentació mediterrània com a model d’alimentació saludable. A més, es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients informació sobre opcions de lleure actiu a les zones properes als restaurants, com ara circuits o passejades, ja que el programa també està associat a un concepte de vida activa i saludable.