L'hospital de Sant Joan de Déu continua la reforma amb la construcció de l'edifici d'urgències

La crisi no afecta les obres i la gerència vol enfortir el capital privat per finançar-les

Després de tres anys d'obres, en què s'ha ampliat el servei de diagnòstic per la imatge, s'ha fet una nova planta a l'edifici de maternitat i s'han reformat dues plantes més, comença ara la construcció del nou edifici d'urgències i consultes externes. Es tracta d'una obra clau per a l'hospital, ja que el farà créixer dels 50.000 metres quadrats que té ara als 76.000. L'edifici, annex al dels consultoris, tindrà quatre plantes d'alçària i estarà coronat per un heliport per rebre els pacients més greus des de qualsevol punt de Catalunya. En una tercera fase, una gran estructura de vidre unirà els edificis de maternitat i d'hospitalització infantil. Un pàrquing subterrani aportarà 200 places a les 400 existents.

L'ampliació permetrà incrementar lleugerament la capacitat de l'hospital però aportarà sobretot comoditat als usuaris. Segons Albert Bota, el director de les obres, les noves dependències estan molt pensades per als nens, com s'ha fet amb les que s'han executat. Per reduir l'impacte de l'hospitalització, les plantes d'hospitalització infantil estaran decorades amb dibuixos i colors i els boxs de la unitat de cures intensives seran prou grans perquè els nens puguin estar acompanyats dels pares les 24 hores.

L'hospital ha abordat aquesta ambiciosa reforma, pressupostada en 80 milions d'euros –el conjunt de les obres, que han de concloure el 2015–, per l'increment d'activitat que ha viscut en els últims anys, i que el situa ara en el primer hospital de Catalunya pel que fa al naixement de nens. Segons el gerent de Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, la reforma vol conjugar l'adaptació a les últimes tecnologies amb l'atenció més humana possible. Pel que fa al finançament, la crisi no ha fet patir pel projecte, però, conscient que el pressupost públic no pot créixer, la gerència intenta incrementar el capital privat. En aquests moments, el capital provinent del mecenatge i de la provisió de serveis privats, sobretot a mútues, és de set milions d'euros sobre una facturació global de 140 milions. Una part petita, segons Del Castillo, que l'hospital vol incrementar «però sense que l'assistència privada entri en col·lisió amb la pública», va afirmar.

Hotel endarrerit

Un dels projectes que l'hospital té en marxa, amb altres centres i entitats, és l'hotel per a nens i famílies foranes que segueixen tractament a Barcelona. El projecte està endarrerit perquè el solar que s'havia trobat a l'avinguda de Foix «ha topat amb l'oposició de dues famílies», segons el gerent. Per evitar conflictes judicials s'està pactant amb l'Ajuntament de Barcelona un nou emplaçament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Baix Ter rep una subvenció d’1,16 milions per digitalitzar el cicle de l’aigua agrícola

TORROELLA DE MONTGRÍ

L’excedent d’energia solar municipal se cedirà a la ciutadania

El Prat de Llobregat
mobilitat

Adif inicia la fase de proves a les vies d’alta velocitat a l’estació de la Sagrera

barcelona
societat

Barcelona dota de 5G el front marítim coincidint amb la Copa Amèrica de Vela

barcelona
societat

Els joves catalans han de destinar més de la totalitat del sou a llogar un habitatge

barcelona
societat

Vuit entitats esportives de Mataró acolliran 40 joves amb risc d’exclusió

Mataró

Registren més de quatre animals de companyia en el cens municipal de Girona cada dia

GIRONA
Societat

Polèmica a Granollers per un taller per fer còctels Molotov a la festa major

Granollers

Cartografiaran el fons marí per analitzar les praderes de posidònia a Portlligat

CADAQUÉS