Salut

Medi ambient

Nou recorregut saludable a les Guilleries

S’ha arranjat el camí entre la font del Cirerer i el parc de la Font Vella, a Sant Hilari Sacalm

La ruta font del Cirerer-Font Vella de Sant Hilari Sacalm va ser inaugurada oficialment el dissabte 16. L’acte d’inauguració va consistir en una caminada pel nou recorregut, de l’antiga font del Cirerer al costat de la planta de Font Vella a la localitat, coneguda com a la plaça de la Font Vella. Durant el recorregut es va fer una aturada per mostrar el nou mural BestiArt, creat per l’associació artística local Excèntrica.

La ruta és una iniciativa en la qual han col·laborat Font Vella i l’Ajuntament per tal d’adequar una ruta existent per fer-ne un recorregut saludable i pedagògic que permeti de valorar el territori de la zona. Les actuacions realitzades han consistit en l’arranjament i la neteja del camí, la millora de la senyalització amb la col·locació de plafons informatius i el condicionament del mural BestiArt, que mostra una zona amb gran quantitat d’aigua i amb una varietat de fauna i flora representativa de les Guilleries.

El recorregut comença a l’antiga font del Cirerer, la primera font del municipi declarada d’ús públic, i continua cap al font del Pic, un espai naturalitzat al centre del municipi. Un camí planer situat en una zona boscosa típica de les Guilleries és el següent tram, fins a arribar el parc de la Font Vella. L’acompanya un text que mossèn Jacint Verdaguer va dedicar expressament a l’aigua de la Font Vella. La ruta, a més, ofereix la possibilitat de continuar fins la font d’en Gurb, situada a tres quilòmetres del centre de la vila.

El consistori hilarienc, doncs, valora molt positivament aquesta actuació, perquè contribueix a la promoció de la nova marca turística de les Guilleries lesguillerieskm0.cat, com també a la bona entesa amb l’empresa Font Vella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia