Medalla al mèrit sanitari per al farmacèutic Andreu Suriol i el cirurgià Javier Bardají

El govern de la Generalitat distingirà el pròxim 25 de maig amb la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari el cirurgià Javier Bardají, que fins l'any passat, quan va morir, exercia a l'hospital comarcal de Móra d'Ebre com a cap del servei de radiologia, i el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Andreu Suriol.

Bardají era especialista en radiodiagnòstic per la Universitat de Barcelona i, a més d'impartir docència en diversos centres hospitalaris i a la Facultat de Medicina de Reus, va exercir bona part de la seva carrera professional en centres de les Terres de l'Ebre: al CAP Baix Ebre de Tortosa, a l'hospital de la Santa Creu de Jesús i a l'hospital comarcal d'Amposta, a més del de Móra, on va digitalitzar la imatge radiològica i la va fer accessible a tots els CAP de la seva àrea de referència.

Andreu Suriol és titular de l'oficina de farmàcia de l'Arboç des del 1973 i va crear l'Associació de Farmacèutics Empresaris de Tarragona i la Federació Catalana d'Associacions de Farmacèutics Empresaris. A més de ser president del COFT, és vicepresident segon de la Cambra de Comerç de Tarragona.A banda de Javier Bardají i Andreu Suriol, set persones més d'altres punts de Catalunya rebran la medalla al mèrit sanitari.

A més, l'Observatori de Salut i Medi Ambient del Camp de Tarragona, que es va posar en marxa el 2006 i que ara està integrat a l'Agència de Protecció de la Salut de Tarragona, rebrà la placa Josep Trueta al mèrit sanitari. La seva missió és la protecció de la salut i la prevenció dels factors de risc ambiental que puguin repercutir en la salut de les persones.L'Obra Social «la Caixa» i la Fundació Eulàlia Torras de Beà també rebran la placa Josep Trueta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.