Salut

Molta grip d’aquest hivern podria haver estat Covid-19

Un epidemiòleg d’Òxford calcula que el virus circulava al febrer

Fins a 14.000 possibles grips mal diagnosticades

El SARS-CoV-2 ja circulava per Catalunya des de principis de febrer i el desconeixement de la seva existència a casa nostra va fer que molts casos de Covid-19 es diagnostiquessin com a grip comuna. Això és el que defensa el professor de farmacoepidemiologia de la Universitat d’Òxford Dani Prieto-Alhambra, que va afirmar, ahir en una entrevista a RAC-1, que el coronavirus hauria arribat a Catalunya tres setmanes abans del primer cas detectat i que almenys es van diagnosticar com a grip comuna entre 1.800 i 14.000 malalts per Covid-19.

Prieto-Alhambra va explicar que s’ha comparat la corba de la grip amb la dels últims deu anys i “a principis de febrer hi ha un excés de casos: hi ha massa casos de grips que, segurament, atribuïm a un diagnòstic erroni de coronavirus”. L’epidemiòleg va atribuir a la presència del coronavirus a Catalunya setmanes abans del primer diagnòstic el fet que “es fracassés en la fase inicial de contenció, perquè si s’escapen milers de casos és molt difícil que es puguis fer”. El que és sorprenent, hi va afegir, és que a l’Estat francès es detectessin tres casos el 24 de gener i que a Catalunya no se’n veiés cap fins a un mes més tard. “No es va fer cap restricció en els viatges i la permeabilitat de les fronteres entre l’Estat espanyol i el francès és òbvia”, va dir.

Sobre la situació actual, Prieto-Alhambra creu que “a Catalunya i Espanya segurament s’ha arribat al pic” i considera una bona idea començar a desconfinar població de menys risc com ara els nens, “però tenint en compte que no han d’anar a casa dels avis, que són població de risc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia