Salut

Preveuen tancar els “hotels salut” la setmana vinent

Ahir es va deshabilitar l’Oasis Park de Calella i els pròxims dies tancaran l’Ibis de Girona i La Vostra Llar de Palamós

Salut planifica el tancament dels hotels gironins que han donat suport assistencial durant la crisi de la Covid-19. El 8 de maig es va tancar l’Hotel Trias de Palamós i ahir ho va fer l’Oasis Park de Calella. La previsió és deshabilitar al llarg dels propers dies l’Hotel Ibis de Girona i l’hotel La Vostra Llar de Palamós. En total, aquests hotels hauran acollit més de 200 pacients, que hauran suposat més de 2.800 dies d’estada.

Els hotels Ibis, Oasis i Trias han acollit pacients que no podien fer aïllament a casa seva per dificultats del seu entorn, pacients autònoms i pacients amb simptomatologia lleu o asimptomàtics. Per la seva banda, l’hotel La Vostra Llar ha acollit persones amb dependència que residien al centre Palafrugell Gent Gran, amb l’objectiu d’alliberar una planta d’aquest centre per convertir-la en una ampliació de l’hospital de Palamós. Així, aquest establiment no ha acollit pacients amb coronavirus. Justament La Vostra Llar de Palamós va ser el primer “hotel salut” que es va posar en marxa a la regió sanitària de Girona, el 27 de març, quan va rebre el primer grup de 19 persones. Durant aquest temps l’hotel ha acollit 22 pacients, que han fet més de 550 estades. La Vostra Llar tancarà les portes com a hotel salut el 22 de maig.

El 30 de març es van activar com a hotels salut l’Ibis de Girona i el Trias de Palamós. En el cas de l’Ibis, hi han ingressat fins ara 109 pacients, que han fet més de 1.300 estades. Es preveu, si l’evolució de la pandèmia ho permet, deixar d’acollir pacients durant la setmana vinent. En aquest centre hi han ingressat pacients derivats de l’hospital Trueta i de l’hospital Santa Caterina i dels centres d’atenció primària de la zona. També hi han fet estada alguns professionals contagiats que han volgut aïllar-se de les respectives famílies.

A l’hotel Trias hi van ingressar fins al 8 de maig 21 pacients, que van representar 243 estades. L’Hotel Oasis de Calella va rebre els primers pacients l’1 d’abril i va tancar ahir. Ha acollit 50 pacients, que han fet un total de 715 estades.

LA XIFRA

2.800
dies d’estada
s’han fet en els hotels salut, que han acollit més de 200 persones.

LA DATA

30.03.20
es van activar
com a hotels salut l’Ibis de Girona i el Trias de Palamós.

Tercer dia consecutiu de descens

Tercer dia consecutiu de descens del nombre de persones ingressades per la Covid-19 als hospitals gironins. Actualment hi ha 224 hospitalitzats, 40 menys que ahir, en què n’hi havia 264. També és el tercer dia seguit amb menys de 300 ingressats. El nombre de pacients en estat greu és de 20 i els casos de positius confirmats entre els sanitaris és de 64. El nombre de víctimes mortals puja a 722 desprès dels tres morts registrats ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia