Salut

Coronavirus

El jutge ratifica totes les mesures aprovades pel govern per contenir la Covid-19 a Figueres i Vilafant

El titular del Jutjat d’Instrucció número 4 veu proporcionals les limitacions perquè busquen garantir el dret a la integritat física i la protecció de la salut

La decisió, que es pot recórrer, té una vigència de 15 dies amb possibilitat de pròrroga

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Girona ha ratificat íntegrament les mesures aprovades pel govern de la Generalitat per contenir la Covid-19 als municipis de Figueres i Vilafant (Alt Empordà). L’aval del jutjat és per un període de 15 dies, amb possibilitat de pròrroga. La fiscalia s’oposava a la prohibició de reunions de més de 10 persones.

 El magistrat veu “evident” l’increment de casos de coronavirus a les zones on es vol implantar les mesures restrictives i la possibilitat que els dispositius assistencials no puguin assumir la demanda de pacients si no es trenquen les cadenes de transmissió.

És per això que veu justificades i sense discussió jurídica les recomanacions i també les obligacions proposades pel govern "per interès general de la col·lectivitat" per fer front al risc de brots de Covid-19, com la limitació dels aforaments en bars i restaurants.

La fiscalia tampoc discuteix aquestes mesures, moltes d’elles recomanacions, però s’oposa a les limitacions recollides al punt 5 de la petició, que fan referència a reunions i trobades familiars i de caràcter social que apleguin més de 10 persones. El ministeri públic considera que la Generalitat manca de suport legal per implantar-les a menys que les limiti a persones que tinguin símptomes de Covid-19 o hagin estat aïllades o en quarantena per algun motiu.

El jutge, però, creu que en aquest cas la limitació de drets que implica la mesura és “proporcional” perquè busca protegir els drets a la integritat física i la protecció de la salut i “guarda una relació lògica i de necessitat amb la finalitat d'evitar la propagació de la pandèmia”.

La decisió del jutge es pot recórrer en un termini de 15 dies.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia