Salut

La taxa de contagis es dispara a Europa i s’endureixen les mesures per frenar-la

Alemanya i Itàlia ja se situen en xifres de l’abril, en ple confinament

La República Txeca és la més afectada i França amplia l’alerta a més ciutats

El nombre de contagis de Covid-19 viu un moment de repunt al continent europeu, i en els darrers dies s’ha disparat a la majoria de països fins a nivells que fan presagiar una segona onada. Es registren màxims diaris de contagi a França, el Regne Unit, Holanda, Polònia i la República Txeca, i se situen en nivells del confinament a Alemanya i Itàlia. Els governs estan estudiant o posant en marxa més mesures per intentar frenar l’expansió del virus tot just començada la tardor.

Al continent europeu, i sumant-hi el Regne Unit, ja hi ha més de 3,7 milions de contagiats. L’Estat espanyol, amb 835.901 positius ahir segons el recompte de la universitat nord-americana Johns Hopkins, encapçala la llista europea de països amb més contagiats des de l’inici de la pandèmia i és el setè a escala mundial. En les dues últimes setmanes, Espanya té la segona taxa de contagis per cada 100.000 habitants més alta (303) després de Polònia, i ja supera els 32.000 morts en una tràgica llista que encapçalen el Regne Unit i Itàlia.

La tornada a les rutines i la convivència en espais tancats amb l’arribada de la tardor estan esperonant els contagis. A Alemanya se n’han registrat més de 4.000 de nous en les últimes 24 hores i s’ha assolit un nou màxim des de l’abril, quan estava vigent el confinament domiciliari. En vista de la situació i les vacances de tardor, el govern federal, d’acord amb el dels lands, ha decidit que els ciutadans residents en regions alemanyes amb forta incidència de la malaltia hauran de presentar tests negatius per allotjar-se en qualsevol altre punt del país. Itàlia també s’ha situat en xifres de l’abril, i el govern ha decretat l’ús obligatori de la mascareta arreu. A més, des d’avui mateix amplia la prova del coronavirus als viatgers de més països europeus: fins ara ja s’aplicava, entre d’altres, als procedents de l’Estat espanyol. Cal fer-se la prova en ports i aeroports o bé portar un test realitzat 72 hores abans. Aviat, els metges de família italians podran fer la prova del virus. La República Txeca se situa en nivells de l’inici de la pandèmia i encapçala –en proporció amb la població que té– el nombre d’infectats. El govern hi ha declarat l’estat d’emergència per 30 dies. L’executiu britànic estudia si tancar, a partir de dilluns, bars i restaurants al nord d’Anglaterra per mirar de contenir el virus, mesura ja aplicada en zones d’Escòcia. Davant una taxa d’incidència de 250 positius, França va afegir ahir Lió, Lilla i Grenoble a la declaració d’alerta màxima que ja regia a París i Marsella, i que obligarà a tancar-hi bars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia