Salut

Els clubs esportius s’apunten al cribratge de Banyoles

Un total de 579 persones van fer-se ahir el test al pavelló de la Draga

Les proves continuen avui a la ciutat de l’estany i dilluns i dimarts se’n faran a Vilafant, on el risc de rebrot s’ha situat en 280,45

Els dos clubs de futbol, el de bàsquet i el d’handbol que hi ha a Banyoles s’han compromès amb l’Ajuntament a animar els seus esportistes a fer-se la prova de detecció de la Covid-19 que ahir i avui s’ofereix al pavelló de la Draga de la ciutat de l’estany. El Club Natació Banyoles , per la seva banda, participa en una prova pilot d’àmbit nacional i disposa de 500 tests per detectar positius entre els seus socis. Les proves en aquest club les oferiran avui i demà. La implicació d’aquestes entitats és especialment important, segons ha manifestat l’Ajuntament, perquè es dona per descomptat que els asimptomàtics es troben entre la franja d’edat d’entre 16 i 40 anys. Aquest cribratge massiu és el segon que el Departament de Salut organitza a Banyoles en un mes i és conseqüència dels elevats índexs d’incidència que s’hi registren de manera sostinguda. Ahir hi van prendre part 579 persones, entre les quals, esportistes dels clubs esmentats. En el cribratge del mes passat, que també va durar dues jornades, hi van participar sobretot gent gran i es van detectar tan sols nou positius d’entre el 1.889 participants. Avui, l’horari del cribratge és de les deu a les dues i de les tres a les set, també al pavelló de la Draga.

La Bisbal

En els tres dies que s’ha fet un cribratge similar, a la Bisbal hi han pres part 1.714 persones, entre les quals s’han detectat només dos casos positius.

Vilafant, el següent

Dilluns i dimarts vinent hi haurà un cribratge massiu a Vilafant. Es farà al centre cívic Les Mèlies, al Camp dels Enginyers, de les tres a les vuit de la tarda. Segons el Departament de Salut, el risc de rebrot a Vilafant és de 280,45 i en la darrera setmana s’hi han detectat nou positius. De les proves que s’hi han anat fent, 4,19% han donat positiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia