Salut

Menys contagis però més pacients amb Covid als hospitals de l’Estat

La pressió a les UCI supera el 45%

Simón celebra l’esforç de la ciutadania per contenir l’epidèmia però avisa que cal que sigui més ràpid per evitar el col·lapse al sistema sanitari

La corba de la tercera onada de la Covid-19 a l’Estat espanyol comença a fer baixada, sobretot en les xifres de contagis, però amb xifres d’incidència encara molt altes i amb la pressió hospitalària encara en pujada.

En la roda de premsa que ha ofert aquest dilluns per explicar les darreres dades de l’epidèmia, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha destacat que els contagis comencen decréixer i ha valorat l’“esforç” fet per la ciutadania per aconseguir que les xifres “baixin ràpidament”.


L’últim balanç facilitat pel govern espanyol eleva a 2.822.805 el total de positius de Covid-19 des de l’inici dels brots, 79.686 més que el passat divendres. Aquesta xifra suposa un clar descens si es compara amb la de dilluns de la setmana passada, quan l’increment va fregar els 94.000 contagis. En les darreres 24 hores s’ha diagnosticat 5.026 nous casos, una xifra també inferior a les dels darrers dies.

La incidència acumulada se situa aquest dilluns en els 865,67 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies,n 21 punts menys que divendres.

El portaveu de Sanitat ha destacat aquest descens de la incidència, tot i que ha advertit que 865 casos encara suposen una xifra “elevadíssima”.

No obstant això, ha insistit que cal que ho facin amb més velocitat “perquè els nostres hospitals i les nostres a les unitats de cures intensives (UCI) no pateixin un col·lapse i hagin de reprogramar tota l’activitat i suspendre intervencions que no s’haurien de suspendre”. Simón ha advertit que queden unes “setmanes” per aconseguir que les UCI no arribin a saturar-se.

I és que els 32.023 pacients ingressats actualment amb Covid-19 suposen un quart de la capacitat hospitalària (24,96%), un percentatge que puja a  gairebé la meitat (45,3%) pel que fa als llits ocupats a les UCI (4.894). En les últimes 24 hores hi ha hagut 2.485 nous ingressos i s’ha donat 1.400 altes.

Simón ha avisat que aquestes xifres no són “compatibles amb el funcionament normal dels hospitals”.

Pel que fa a les defuncions, ja són més de 59.000 les persones que han mort des de l’inici de la pandèmia (59.081, 762 més que divendres). En els últims set dies s’han registrat 1.534 defuncions, la xifra més baixa des de fa una setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’alcalde de Girona reclama a l’Estat “la necessitat” que Adif millori les inversions

girona

Veïns d’un bloc de Sants insten l’ajuntament a comprar l’edifici pel rebuig de la propietat a renovar-los els lloguers

Barcelona

22 afectats per salmonel·losi en un local de restauració de Barcelona per menjar truita de patates

Barcelona
societat

Quatre ferits, un d’ells crític, en caure 50 metres per l’esfondrament d’un mirador en construcció a la Vall de Boí

La Vall de Boí

Un nou centre de recerca per canviar els paradigmes de la salut mental

Sant Boi de Llobregat
Comunicació

Mor als 43 anys la periodista de la Cadena SER, Elsa Llorente

S’invertirà 21,7 milions en equipaments judicials al territori gironí

girona

Atrapen i denuncien un incívic que va llançar un sofà a la zona de contenidors

CASSÀ DE LA SELVA
societat

Veïns de Vallirana critiquen l’estat de l’aigua de boca i exigeixen a l’Ajuntament millores a la xarxa d’abastiment

Vallirana