Salut

Mútua Terrassa tanca el CAP Sud i el CAP Can Trias els dissabtes

Els usuaris han d'anar al CAP Rambla i la Generalitat al·lega que cal concentrar recursos

El CAP Sud i el CAP Can Trias obrien cada dissabte de les nou del matí a les cinc de la tarda. Acostumaven a haver-hi un parell de metges amb infermeres de guàrdia per atendre les urgències. A mitjan juny, el centre terrassenc ja va tancar portes. El cap de setmana passat ho va fer el del barri de Can Trias. Els portaveus de Mútua Terrassa van indicar que el motiu d'aquest canvi d'horari és que el servei d'atenció continuada s'ha traslladat al CAP Rambla.

Fonts del Departament de Salut van confirmar aquesta versió. En aquest sentit, van indicar que les últimes setmanes s'havia registrat una activitat baixa en aquests dos centres. Per aquest motiu, s'ha optat per «concentrar» els recursos on hi ha més activitat, que és el CAP Rambla. Això suposarà un maldecap per als usuaris d'aquests dos centres, que s'hauran de desplaçar fins al centre de la ciutat per ser atesos. Tot i això, Salut confia que la incidència d'aquesta modificació sigui molt petita ja que el nombre de visites el cap de setmana era molt reduït.

Malgrat que algunes fonts donaven aquesta reordenació com a indefinida, fonts del Departament de Sanitat no van aclarir-ho. Si més no, van apuntar que està previst fer una valoració després de l'estiu per decidir si es manté o es torna a canviar.

Amb tot, s'ha descartat que aquesta concentració de recursos tingui a veure amb la retallada del 5% de la despesa que ha de dur a terme Mútua Terrassa. Si més no, fa unes quantes setmanes els sindicats van revelar que la direcció de la institució sanitària s'estava plantejant tancar el CAP a la tarda, ja que la reducció de plantilla afectaria el personal disponible.

Ultimàtum per firmar el preacord

El procés negociador entre la direcció del grup Mútua Terrassa i el comitè s'ha tornat a encallar just en el tram final. Avui, però, tindrà un moment clau per resoldre's. L'empresa ha donat un ultimàtum als sindicats perquè la comissió negociadora signi el preacord abans de l'assemblea de treballadors que s'ha convocat a la una i a les tres de la tarda. Si aquesta signatura no es concreta avui, la retallada en els sous dels treballadors podrien ser amb caràcter retroactiu i dilluns presentarà l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que havia ajornat fins al 12 de juliol. La comissió negociadora ha aconseguit que la rebaixa de la massa salarial sigui d'un 3,7%, retallant el plus de transport, els lots de Nadal i que la paga per objectius als empleats de nova incorporació no es doni al cap de sis mesos sinó al cap d'un any. Entre els cinc sindicats que formen part de la comissió negociadora hi ha diferències de posició, uns volen firmar el preacord i altres, com la CGT, no ho faran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.