Salut

Les hospitalitzacions per Covid a Blanes i Lloret en un any superen el mig miler

L’hospital de Blanes ha ingressat fins a 416 pacients per coronavirus i el sociosanitari de Lloret, 80

El pic d’ingressos ha estat en la tercera onada

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha fet balanç d’un any de Covid-19 als seus centres sanitaris i ha conclòs que, en total, s’han registrat per coronavirus 1.461 ingressos, 1.166 altes i 245 defuncions. Si bé el gros d’hospitalitzacions va ser a l’hospital de Calella (735) i al sociosanitari de Calella (213), l’hospital de Blanes ha hospitalitzat des de l’inici de la pandèmia fins al 8 de març passat fins a 416 persones, mentre que al sociosanitari de Lloret han estat 80; al sociosanitari de Blanes, 4, i 13 més a la unitat de mitjana estada polivalent de l’hospital de Blanes.

Del total de pacients ingressats, 298 han estat en estat crític. Tant l’hospital de Blanes com el de Calella són centres que no disposen d’unitat de cures intensives i van haver d’adaptar les zones de reanimació quirúrgica per donar resposta als pacients de més gravetat i que no podien ser derivats a altres centres per l’augment del nombre de casos. En aquest nou dispositiu habilitat, es van atendre un total de 48 pacients. Així mateix, els equips d’hospitalització a domicili han atès un total de 164 pacients a les seves pròpies llars. El pic de pacients ingressats als centres hospitalaris i sociosanitaris de la corporació ha estat durant la tercera onada, concretament l’1 de febrer d’enguany, quan es van registrar un total de 117 pacients hospitalitzats per Covid-19. Durant aquests dotze mesos, s’han fet un total de 54.299 proves diagnòstiques, entre PCR, antígens i anticossos. El 37,2% de les quals s’han demanat des de l’atenció primària. L’ABS Lloret-Tossa ha fet 27.950 visites.

D’altra banda, la Covid-19 també ha tingut afectació entre els professionals. De les 1.845 persones que treballen als diversos centres de la corporació, 480 han passat el coronavirus. Fins a l’11 de març, un 62% dels professionals de la corporació ja havien rebut les dues dosis de la vacuna.

LA XIFRA

513
persones
han estat ingressades per Covid-19 als centres sanitaris i sociosanitaris de Blanes i Lloret.

LA FRASE

Preocupa que s’ha generat al llarg de l’any un cert cansament dels professionals
Lluís Franch
director gerent de la corporació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.