Salut

Sanitat i les autonomies opten per no endurir les restriccions de cara a la Setmana Santa

Darias recorda que els territoris poden establir mesures “més restrictives”

Interior no preveu desplaçaments de “llarg recorregut” i centrarà la vigilància en els trajectes curts

El Consell Interterritorial de Salut (CIS) han descartat aquest dimecres endurir les mesures acordades el passat 10 de març per controlar la pandèmia de cara a la Setmana Santa.

En la reunió d’aquesta tarda el ministeri de Sanitat finalment no ha proposat avançar el tancament de l’activitat no essencial o el toc de queda a les vuit del vespre, tal com va sondejar ahir a diverses autonomies la titular del departament, Carolina Darias.

No obstant això, ha anunciat que demà es comença a debatre a la Comissió de Salut Pública una actualització de les mesures restrictives acordades l’octubre de l’any passat. Ha apuntat que es tracta d’un document “ampli” en el qual es treballa fa dies i que podria incloure l’avançament de la restricció nocturna.

A la roda de premsa posterior al CIS, la ministra ha avisat d’un “possible canvi de tendència” perquè hi ha “repunts clars” de contagis a 10 comunitats autònomes. És per això que ha assegurat que és un “moment clau i decisiu en què hem d’extremar les mesures de control” per “revertir la tendència”.

A més, ha confirmat que la variant britànica de la Covid-19 “ja és prevalent” a tot el territori, amb una presència al voltant del 50%. En algunes zones aquest percentatge s’eleva fins al 70 o 80%.

Darias ha reconegut que les mesures de la Declaració d’Actuacions Coordinades (DAC) acordada pel CIS fa dues setmanes per a la Setmana Santa “són de mínims”. La ministra ha recordat que les restriccions de la DAC són d’obligat compliment per a tots els territoris però les autonomies tenen marge per establir-ne de “més restrictives” en funció de la situació epidemiològica. Andalusia, per exemple, ha decidit restringir la mobilitat a les províncies.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha recordat que fins al 9 d’abril està vigent el tancament perimetral de totes les comunitats autònomes i fet una crida a evitar desplaçaments. “Seguim en una situació excepcional i hem de romandre a casa i reduir la mobilitat al màxim”, ha demanat. “Encara no és moment de planificar trajectes de llarg recorregut”, ha afegit.

Per tant, ha anunciat que Trànsit intensificarà la vigilància i control dels trajectes de curt recorregut amb un desplegament de 64.200 agents de la Policia espanyola i la Guàrdia Civil, als que s’afegiran els efectius de les policies autonòmiques i locals, que vetllaran pel compliment de les restriccions per la Covid-19.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Borja Manzanares
President del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona

“Els problemes de la infermeria no tenen una solució màgica”

Barcelona
patrimoni

El Síndic renya l’Ajuntament de Mataró per Ca la Madrona

Mataró

Un pregó coral que repassa 40 anys de ràdio, tret de sortida de la Festa Major

SALT
societat

Detinguda una conductora implicada en un accident amb tres morts a Castellfollit del Boix a finals de juny

Castellfollit del Boix

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona