Salut

Neix el primer nadó de l’Estat després de reforçar l’úter per via robòtica abans de l’embaràs

Entre un 5 i un 10% de les embarassades poden patir incompetència cervical uterina i perdre el nadó sense aquesta sutura

Neix el primer nadó de l’Estat després d’aplicar la tècnica del cerclatge abdominal per via robòtica. Aquesta tècnica consisteix a suturar l’úter abans de l’embaràs per tal de reforçar-lo. El nadó ha nascut a l’Hospital Vell d’Hebron, a través d’una cesària després de 35 setmanes de gestació. Entre un 5 i un 10% de les dones embarassades poden patir incompetència cervical uterina i perdre el nadó sense aquesta sutura. El nadó es va gestant i en el segon trimestre, quan més pesa dintre de l’úter, aquest s’obre perquè el coll uterí es dilata i es debilita en excés. S’acaba produint un part immadur amb la conseqüent pèrdua del nadó. El cerclatge es fa abans de l’embaràs per garantir una adequada gestació.

De fet, ja s’han fet cinc cerclatges abdominals per via robòtica a Vall d’Hebron i hi ha dues embarassades més. El fet d’utilitzar el robot Da Vinci permet fer una cirurgia menys invasiva i amb menys risc per a la futura mare. Amb aquesta operació se sutura el coll uterí a través de la vagina amb algun tipus de material, com ara fil sintètic o una banda de polièster. El coll queda tancat de forma mecànica i no es dilata ni debilita. Hi ha pacients que tenen un coll de l’úter tan dèbil que aquesta sutura no serveix, i llavores cal fer un cerclatge abdominal, una cirurgia més complexa. S’accedeix a la part central de l’úter a través de l’abdomen.

La dificultat d’un cerclatge d’aquest tipus és molt més alta que la d’un per via vaginal, ja que la incisió no es fa en el coll de l’úter, si no en una zona superior i hi ha un risc molt més elevat de lesionar algun òrgan veí. Així, doncs, per poder definir exactament on s’ha d’entrar amb la cirurgia, cal un equip expert de cirurgians, ja que s’han d’anar separant bé els teixits i les estructures, evitant lesionar les artèries uterines, la bufeta o l’intestí. És recomanable realitzar aquests cerclatges abans que la dona es quedi embarassada per garantir una adequada gestació des de l’inici. En el cas que la incompetència cervical es diagnostiqui durant l’embaràs, cal fer el cerclatge durant les primeres setmanes de gestació.

Els cerclatges abdominals van començar a fer-se fa dues dècades per cirurgia oberta i després es va implementar la laparoscòpia. A Vall d’Hebron s’ha començat ara a fer-los per via robòtica. El part es fa per cesària per deixar la sutura de manera permanent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un nou centre de recerca per canviar els paradigmes de la salut mental

Sant Boi de Llobregat
Comunicació

Mor als 43 anys la periodista de la Cadena SER, Elsa Llorente

S’invertirà 21,7 milions en equipaments judicials al territori gironí

girona

Atrapen i denuncien un incívic que va llançar un sofà a la zona de contenidors

CASSÀ DE LA SELVA
societat

Veïns de Vallirana critiquen l’estat de l’aigua de boca i exigeixen a l’Ajuntament millores a la xarxa d’abastiment

Vallirana
política

La CUP denuncia l’elevat cost de la recollida de residus

figueres

Les dones són les que fan més ús del servei d’assessorament empresarial

olot
Societat

Estudien l’estat de deshidratació de temporers de Ponent per fer recomanacions

Lleida
societat

Un sistema de geolocalització permetrà actuar més de pressa en les cases aïllades del Priorat quan hi hagi emergències

Falset