Salut

Barcelona se suma a la crida internacional per la falta de recursos de la sanitat pública

Desenes de persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume

Desenes de persones s’han sumat aquest dissabte a Barcelona a la jornada de protestes a escala europea per la falta de recursos de la sanitat pública. Convocats per la Capçalera i la Marea Blanca de Catalunya i en resposta a la crida que van fer el passat abril col·lectius de treballadors francesos, belgues, holandesos i italians, han lamentat com les reiterades retallades “estan afectant el benestar dels treballadors i a la qualitat del servei”. Per aquesta raó han exigit més recursos humans i econòmics. Rafa Torres, portaveu del col·lectiu Dosrius Dice Basta Ya, ha posat com a exemple el cas del Maresme, que darrerament ha patit el tancament de diversos consultoris. “El 50% de la població viu en nuclis on està tancat” ha denunciat.

Sota el lema “SOS internacional per a la salut: recursos per una atenció sanitària per a tothom”, la protesta s’ha repetit en altres ciutats com Brussel·les, Roma o París. Segons ha recordat el portaveu d’una de les entitats convocants, Marea Blanca de Catalunya, Enric Feliu, la pandèmia ha agreujat la situació de la sanitat pública “que fa una crida d’auxili”. “Les polítiques d’austeritat han debilitat tant els sistemes sanitaris que estan en un estat de màxima gravetat”, ha recalcat, tot insistint en el fet que calen “més recursos econòmics”.

La jornada de protestes respon a la crida que van fer el passat abril col·lectius de treballadors francesos, belgues, holandesos i italians, alertant que la pandèmia ha accelerat la crisi de la sanitat pública i ha mostrat les seves debilitats.

El cas del Maresme

La concentració, que ha durat poc menys de 30 minuts, ha comptat amb la lectura de diversos manifests de denúncia de la situació que es viu a Catalunya i com la manca d’inversió en sanitat no només repercuteix en el benestar dels treballadors, sinó també en la qualitat del servei.

Entre els que hi han volgut dir la seva hi havia Rafa Torres, portaveu del col·lectiu Dosrius Dice Basta Ya, que ha posat com a exemple el cas del Maresme, que en els darrers mesos ha patit el tancament de diversos consultoris. “El 50% de la població viu en nuclis on està tancat” ha denunciat. També el fet que Dosrius s’hagi quedat sense serveis bàsics com els de pediatria, fet que obliga la ciutadania a desplaçar-se 20 quilòmetres per gaudir d’un servei bàsic i universal.

L’acte ha acabat amb la crida dels convocants a seguir amb les protestes i amb tots els participants clamant unànimement per la “sanitat pública i de qualitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.