Salut

L’OMS aprova l’ús d’emergència de Sinovac

És la sisena vacuna contra la Covid-19 que rep el llum verd de l’Organització Mundial de la Salut

Es basa en un virus inactivat i s’administra en dues dosis

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha aprovat aquest dimarts l’ús d’emergència de la vacuna contra la Covid-19 Sinovac, la segona de fabricació xinesa que obté l’aval de l’agència de l’ONU després que a principis de maig ho aconseguís la patent desenvolupada per Sinopharm.

Després de revisar els assajos clínics i inspeccionar els centres de producció, els experts de l’organització han recomanat aquest vaccí contra el SARS-CoV-2 per als majors de 18 anys.

En un comunicat, l’OMS assenyalat que la vacuna Sinovac-CoronaVac “compleix els estàndards internacionals de seguretat, eficàcia i fabricació”. La nota assenyala que els assessors tècnics de l’organització han visitat les instal·lacions del laboratori a Pequín abans d’emetre la seva decisió.

La vacuna Sinovac es basa en un virus inactivat i és fàcil d’emmagatzemar i transportar. La pauta és de dues dosis que s’han d’administrar amb un interval d’entre dues i quatre setmanes.

Els estudis mostren que té una eficàcia de només el 51% en la reducció de casos simptomàtics de Covid-19, per bé que el percentatge s’eleva al 100% per a casos greus i aquells que requereixen hospitalització.

L’informe de l’OMS avisa que no hi ha dades sobre l’eficàcia de la vacuna en majors de 60 anys, ja que pocs individus per sobre d’aquesta edat han participat en els assajos clínics, i per tant, la seva acció en aquest grup “no es pot estimar. No obstant això, els experts consideren que “no hi ha raons” per creure que la vacuna no sigui segura en persones més grans de 60 anys i no marquen una edat màxima per administrar-la, ja que en les campanyes de vacunació sí que s’ha mostrat efectiva entre aquest col·lectiu. En tot cas, recomanen fer un seguiment després del subministrament



Es tracta del sisè fabricant que se suma a la llista de vacunes d’ús d’emergència de l’OMS. Prèviament ho han aconseguit les fórmules de Pfizer (que va ser la primera), Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson i Sinopharm.

Sinopharm i Sinovac són, a més, les primeres vacunes contra la Covid-19 que reben el llum verd de l’OMS sense que abans s’hagi emès una decisió similar per part de l’Agència Europea del Medicament (EMA) o l’Administració de Fàrmacs i Aliments dels EUA (FDA, en anglès). L’EMA va començar la seva anàlisi del vaccí a principis de maig i encara segueix amb la revisió.

L’aprovació d’ús d’emergència atorga a aquestes vacunes la possibilitat d’entrar en el programa Covax, creat per l’OMS en cooperació amb altres agències per a distribuir a baix preu i de manera equitativa dosi de vacunes contra la Covid-19 a tot el món.




[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA
MEDI AMBIENT

Instal·len al Pla d’Urgell dispositius per evitar electrocucions de cigonyes

Mollerussa
Educació

Expedient al director d’un institut de Tortosa per pràctiques irregulars d’estudiants

Tortosa