Salut

La restauració, la cultura i l’esport podran obrir fins a la una de la matinada

El Procicat amplia al 70% l’aforament al comerç, gimnasos, equipaments cívics i activitats relacionades amb el joc

Els grans esdeveniments culturals i esportius a l’aire lliure podran acollir el 20% de la seva capacitat en recintes per a més de 15.000 persones

El govern flexibilitzarà a partir del 4 de juny les restriccions d’horaris i aforaments a sectors com la restauració, la cultura i el comerç.

El Procicat ha donat llum verd aquest dimecres a l’ampliació dels horaris d’obertura al públic de les activitats culturals, esportives, serveis de restauració, botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres, que a partir del proper divendres podran obrir una hora més, fins a la una de la matinada. Actualment aquestes activitats han d’abaixar la persiana a la mitjanit.

A més, el govern amplia del 50 al 70% l’aforament permès als establiments comercials, zones comunes de centres comercials, mercats no sedentaris i fires i als gimnasos. Les activitats relacionades amb el joc també podran funcionar amb un aforament del 70% amb un màxim de 500 persones, que podrà ser de 1.000 en espais amb condicions de ventilació reforçades i mesures de control d’aglomeracions. Actualment l’aforament màxim de les sales de joc és del 30% amb un topall de 100 persones o 250 persones, en funció de les condicions de ventilació i control d’aglomeracions.

Els equipaments cívics podran ampliar igualment l’aforament al 70% si disposen de condicions de ventilació reforçades. Fins ara la realització de les activitats cíviques i comunitàries grupals en aquests centres estaven limitades a un màxim de deu persones i es permetia fins a un aforament del 50% si es complien condicions de ventilació reforçades.

A partir de divendres les activitats culturals i esportives a l’aire lliure que se celebrin en recintes amb capacitat per a més de 15.000 persones podran tenir una ocupació del 20%. Fins ara hi havia un màxim de 3.000 persones a l’aire lliure, que es mantindrà per als locals més petits.

També s’incrementa, del 30 al 50%, l’aforament a parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques en espais tancats.

Els serveis de restauració que s’ofereixin a dintre d’equipaments esportius i culturals, com teatres, cinemes, auditoris, circs, sales de concert, cafès teatre o cafès concert podran funcionar amb les mesures previstes per a aquests àmbits. També es podran oferir activitats de restauració a espais especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics en les instal·lacions i equipaments esportius.

El Procicat ha decidit aixecar el tancament de les zones recreatives dels centre o galeries comercials, com zones infantils, ludoteques o àrees de descans.

Es flexibilitza igualment la limitació de consum d’aliments i begudes en reunions en els espais públics. A partir de divendres es podrà menjar i beure a espais públics habilitats com àrees de lleure, de descans, de pícnic i similars. Fins ara no es permetia el consum d’aliments i begudes en les reunions en espais públics (entenent com a reunió aquelles permeses amb un màxim de 10 persones) i només s’exceptuaven els àpats a l’aire lliure en les sortides escolars, en les activitats d’intervenció socioeducativa i en les del lleure educatiu permeses. Aquestes continuen permeses i s’hi afegeixen les que es facin en espais públics amb mobiliari habilitat per a aquest consum.


Vehicles de transport públic
En l’àmbit de la mobilitat, el Procicat elimina la restricció en l’ocupació de vehicles de transport públic fins a 9 places, com taxis. Aquest ús estava restringit a 6 persones i no es permetia l’ocupació del seient del costat del conductor.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia