Salut

El BIOCOMSC alerta que la pujada de casos es pot traduir en més hospitalitzacions i saturació de la primària

Adverteixen que les vacunes “poden no arribar a temps” i demanen “una reducció immediata dels actes superpropagadors”

El Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (BIOCOMSC) ha destacat aquest dimarts que les dades marquen “un nou màxim de creixement” i alerta que si la pujada d’hospitalitzacions a Barcelona segueix amb el ritme actual “l’efecte a les plantes dels hospitals serà important”. El grup de la UPC afegeix que l’increment dels casos “pot acabar saturant” l’atenció primària, especialment a Barcelona. Els investigadors adverteixen que “les vacunes poden no arribar a temps per evitar-ho”, reclamen “una reducció immediata dels esdeveniments superpropagadors amb molts contagis” i fan una crida a evitar entorns de risc com grans trobades, festes i interiors sense mascareta.

Els investigadors afirmen que la dada d’aquest dimarts és “especialment dolenta” i que “pot tenir efecte rebot post-pont”. Veuen “segur” que hi haurà un “creixement fort” els pròxims dies, però no serà fins a tenir les dades de dimecres i dijous que consideren que es podrà tenir “una idea més clara” de si l’Rt pujarà fins a 2 o no.

El grup destaca que la Covid-19 està tenint “un augment molt fort d’incidència” que va començar a Barcelona. Indiquen que l’afectació de moment està focalitzada en població de 15 a 30 anys i recorden que “molta gent jove emmalalteix” i necessiten entrar a l’hospital en una proporció del 2% segons les dades del ministeri de Sanitat. “Alguns altres, per sort no molts, acabaran tenint problemes més greus”, apunten.

Pel que fa a altres edats més grans, indiquen que encara queden persones susceptibles a acabar a l’hospital que amb una incidència elevada tenen més probabilitat d’infectar-se i acabar hospitalitzats. Adverteixen que cal “vigilar” que no resulti afectada la població de més de 70 anys i acabar la pauta de vacunació per la gent susceptible d’entrar a l’UCI com més aviat millor.

Insisteixen en la importància de la vacunació i recorden que en aquest moment encara no hi ha immunitat de grup. “Ens necessitem tots”, reblen en una cadena de piulades al Twitter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

L’alcalde Noguer planteja un contracte temporal per a la barca la Tirona

BANYOLES
Infraestructures

La tuneladora de l’L9 arriba finalment a Mandri

Barcelona

SOS Costa Brava exigeix que es restaurin les balises a la cala del Cau

Palafrugell
SOCIETAT

Màxim risc de focs forestals a 131 municipis de 15 comarques

Barcelona
salut

El Clínic descarta un possible cas de febre hemorràgica Crimea-Congo

Barcelona
ciència

Desenvolupen bateries que es poden reciclar amb el cartró

bARCELONA
Societat

Regeneren la platja del Far de Vilanova amb sorra de draga en plena campanya estival

Vilanova i la Geltrú
ciència

El primer nanosatèl·lit català acaba la missió de 3 anys i es desintegra

barcelona

Instal·len una unitat mòbil per mesurar contaminants atmosfèrics a l’exterior del pavelló de Fontajau

GIRONA