Salut

Un suposat error informàtic a la sanitat madrilenya hauria deixat al descobert les dades de Felip VI i Pedro Sánchez, segons Telemadrid

La televisió pública madrilenya afirma que la bretxa de seguretat ha afectat serveis com l’autocita per vacunar-se de la Covid-19

La Comunitat assegura que la notícia és falsa

Un presumpte error informàtic a la sanitat madrilenya hauria deixat al descobert les dades privades de milers de persones, entre elles les del rei d’Espanya, Felip VI, i les del president del govern estatal, Pedro Sánchez, segons ha publicat la cadena pública Telemadrid.

Aquest mitjà afirma que la bretxa de seguretat ha afectat serveis com l’autocita de vacunació de la Covid-19, i que amb el DNI es podia accedir a dades privades com números de telèfon o de la Seguretat Social.

La televisió madrilenya explica que ha denunciat els fets a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional i n’ha informat la conselleria de Sanitat.


La Comunitat ho nega
De la seva banda, la Comunitat de Madrid ha negat taxativament la notícia. En un missatge al seu compte oficial de Twitter, el govern madrileny ha assegurat que: “Això és fals” i ha afegit l’etiqueta #stopbulos.

El govern madrileny ha admès que avui s’ha detectat “una vulnerabilitat de seguretat en la funcionalitat del portal del ciutadà” per a l’obtenció del certificat Covid que ha afectat “un enllaç que no és de domini públic”.

En tot cas, ha afirmat que “és fals que qualsevol ciutadà pugui ficar-se en pàgines web de la conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid per obtenir el certificat Covid i que es pugui accedir a informació confidencial com dades clíniques del rei, del president del govern o d’altres expresidents”.

La conselleria ha detallat que la incidència s’ha produït durant una actualització del programari “que va passar els protocols de proves” però que en el procés de posada en marxa “ha generat una bretxa” de seguretat que, segons la Comunitat, que “ha quedat solucionada hores després de ser detectada pels serveis de qualitat”.

“En qualsevol cas la incidència no ha afectat dades clíniques i per descomptat no ha compromès cap alteració d’informació a les bases de dades”, ha assegurat el deparatmant. “A més, per  accedir a aquesta informació es necessitaria el DNI de la persona en qüestió i el certificat digital de l’usuari”, ha afegit.

“Insistim que s’ha bloquejat l’accés generat indegudament”, ha reiterat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia