Salut

Catalunya entra en la zona de màxim risc de Covid-19 al mapa de la UE

La regulació europea recomana limitacions de viatge a les àrees on la incidència supera els 500 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies

Castella i Lleó i Navarra també són zones marcades en vermell fosc

Catalunya s’ha situat a la zona de màxima alerta pels contagis al mapa de la Unió Europea (UE) sobre la Covid-19, segons les dades publicades aquest dijous pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès).

L’1 de juliol el territori català es va tenyir de vermell després de superar els 150 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. Dues setmanes després, Catalunya ha passat al vermell fosc en superar els 500 casos per cada 100.000 habitants. Entrar en aquesta àrea de màxim risc implica que la UE recomana no viatjar-hi.

Catalunya és la tercera regió europea amb la incidència setmanal més alta de Covid-19: 722 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. Només estan per davant Kypros, a Xipre, amb 1.126 casos, i l’Algarve, a Portugal, amb 795.

La situació també ha empitjorat a altres parts de l’Estat espanyol, com Castella i Lleó i Navarra, que han entrat igualment a la zona de màxima alerta. La resta del territori de l’Estat es manté en vermell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.