Salut

El Govern presenta al TSJC la seva petició perquè validi el passaport Covid

L’executiu pretén reobrir els locals d’oci nocturn en interiors demà dijous a la nit

La Generalitat ha presentat aquest matí davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la seva petició perquè avali el passaport Covid, amb el qual pretén reobrir l’oci nocturn en interiors a partir de demà a la nit.

Segons ha informat el TSJC, la sala contenciós administrativa de l’alt tribunal català ha rebut ja la petició del Govern i l’ha remès a la Fiscalia perquè es pronunciï sobre la seva validació abans de les 10 hores de demà, després del que els magistrats es reuniran per deliberar.

El passaport Covid, que acredita que s’ha rebut la pauta de vacunació completa, és una de les condicions que ha fixat el Govern per a l’accés als locals d’oci nocturn, encara que el seu ús ha de ser ratificat judicialment atès que afecta a drets fonamentals.

Si el TSJC dona llum verda a la iniciativa del Govern, els usuaris podran entrar als establiments d’oci nocturn en interiors -fins ara només estan autoritzades les terrasses- amb el certificat Covid, disponible al portal “La Meva Salut” pels qui compten amb la pauta de vacunació completa, i que hauran d’acompanyar del document d’identitat.

En cas de no tenir la vacuna contra el coronavirus posada, també podran accedir presentant una prova PCR realitzada en un centre homologat no més de 72 hores abans o un test d’antígens fet en les últimes 48 hores, que seran validats, igual que el certificat Covid, a l’entrada al local.

Seran, per tant, els responsables de les discoteques i sales de ball -i no els usuaris- els que disposaran de l’aplicació desenvolupada pel Govern per comprovar la validesa de la documentació presentada. El govern català va admetre ahir que no té un “pla B” per al cas que el TSJC rebutgi avalar l’ús del passaport Covid per accedir a locals d’oci nocturn, la qual cosa preocupa a les patronals del sector tenint en compte que la justícia ho ha tombat en altres comunitats autònomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia