Salut

L’epidèmia continua continguda en nivells moderats

Els principals indicadors baixen lleugerament després d’alguns dies de petites pujades

Als hospitals es manté un volum d’ingressats similar al dels darrers dies

La propagació de la Covid-19 es manté en nivells moderats a Catalunya, amb una major incidència a les comarques de Lleida i les del nord de Girona, on el risc de rebrot és alt. Als hospitals es manté més o menys el mateix volum d’ingressats des de fa dies, amb una lleugera tendència a la baia.

Segons les dades actualitzades aquest divendres pel departament de Salut, la velocitat de propagació del virus (Rt) a Catalunya és avui d’1,14, dues centèsimes menys que ahir. Això suposa que cada 100 infectats contagien de mitjana de 114 persones.

El risc de rebrot (EPG), l’índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, s’ha situat aquest dijous en 56 punts, tres menys que ahir, un risc considerat “moderat”.

Salut ha notificat 797 nous contagis diagnosticats per PCR o test d’antígens (TA), que eleven el total a 927.696. Si es compten també els casos confirmats per altres vies l’acumulat puja a 1.007.079, 1.137 més que ahir.

La incidència acumulada de casos confirmats per PCR o test d’antígens a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) és de 25 casos, tres menys que ahir, i la incidència acumulada a 14 dies (IA14) se situa en els 51 casos, dos menys.

La taxa de positivitat -el percentatge de PCR i TA amb resultat positiu- és de l’1,85%, tres centèsimes menys que ahir, molt per sota de llindar del 5% que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) estableix com el màxim per considerar una epidèmia sota control.

Des de l’inici de l’epidèmia han mort 24.031 persones amb la Covid-19 a Catalunya, tres més que al balanç d’ahir, si bé només un dels òbits correspon a les últimes setmanes.

Als hospitals hi ha un total de 324 pacients amb el coronavirus (3 menys que ahir), de les que 78 (una menys) són a la unitat de cures intensives (UCI). Des de l’estiu de l’any passat no hi havia una xifra tan de baixa de crítics. En concret, el 26 de juliol de 2020 a les UCI hi havia 76 malalts crítics i el mínim en tota la pandèmia es va registrar el 7 de juliol, quan n’hi havia 40.

Per comarques, les que tenen avui un risc de rebrot més elevat són Pallars Jussà (605), Terra Alta (298), Urgell (254), Ripollès (229), Garrigues (196) i Alt Empordà (193). Hi ha ha set comarques, una més que ahir, amb un risc baix, menys de 30.

La comarca del Barcelonès, la més poblada, té avui un risc de rebrot de 38 punts, tres punts menys que ahir, i se situa en risc moderat.

Per municipis, els que tenen més EPG són Figueres (221), Lleida (215), Vilanova i la Geltrú (211), Mollerussa (211), Tortosa (206), Vic (203) i Balaguer (196). Hi ha 28 ciutats de més de 20.000 habitants per sota de 30, el llindar de risc baix, tres més que ahir.  A la ciutat de Barcelona, l’índex EPG és avui de 46 punts, tres menys que ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia