Salut

La circulació de la Covid torna a límits preocupants al país

L’augment de la velocitat de reproducció, ara a 1,55, i de nous positius encara no ha repercutit en els hospitals

La situació de certa calma que vivia Catalunya pel que fa la incidència de la Covid va pel camí de quedar enrere. L’última actualització de dades de Salut, corresponent excepcionalment a les últimes 48 hores, més les previsions a curt termini de grups assessors com el Biocomsc fan pensar que la circulació del coronavirus al país s’està equiparant a la que ha assolit ja fa dies a la majoria de països europeus amb l’arribada del fred.

El sistema sanitari ha confirmat 1.673 nous casos de Covid en dos dies, així com quatre defuncions més.

Els últims set dies, el volum de positius ha crescut un 52% en comparació amb la setmana anterior i la positivitat de les proves ha crescut fins al 2,93%, gairebé a punt de superar el llindar recomanat per poder controlar la pandèmia. La incidència acumulada a set dies ha pujat de 44 a 49 casos i la IA14 ja és a 82.

L’investigador del Boicomsc Enric Álvarez constata que Catalunya està equiparant el tipus de creixement de la pandèmia al que ja es veia fa dies a Europa. “Estem repetint el patró”, diu abans d’advertir que les previsions que tenen a curt termini són “dolentes” perquè quan el ritme de creixement assoleix valors d’1,4 o 1,5 “parar de cop és més complicat”.

Més visites a primària

El creixement de casos no ha impactat encara de manera directa en els hospitals. Salut declara 13 ingressats més, elevant el total de casos que requereixen hospitalització a 367. La pressió a les UCI tampoc no es dispara, amb tres casos més en els darrers dos dies i 88 llits d’intensius ocupats arreu del país. En canvi, sí que es detecta un creixement en la corba de visites que rep l’atenció primària. Va començar fa uns deu dies i no afluixa ni en cap de setmana: aquest dissabte n’hi va haver 1.590, un 30% més que dissabte passat. Tot plegat farà que el govern es plantegi si cal adoptar noves mesures per evitar que la situació es descontroli de nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia