Salut

Més de 82.000 cites programades per vacunar infants

Salut preveu vacunar uns 1.800 nens i nenes de 5 a 11 anys a la Fira de Barcelona aquest cap de setmana

A la Regió Sanitària de Girona ja hi ha 4.800 cites donades; a la Catalunya Central el 80% de les hores estan reservades, i a les regions de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran s’han rebut unes 4.500 peticions

Més de 82.000 nens d’entre 5 i 11 anys han demanat cita per rebre la vacuna contra la Covid-19 entre les dues del migdia de dilluns, moment en què es va obrir la cita prèvia, i les vuit del vespre d’aquest dimecres. En concret se n’han programat 82.071 a través de vacunacovidsalut.cat.

Salut ha començat a vacunar aquest dimecres els infants amb edats compreses entre els 5 i els 11 anys. Un dels punts habilitats ha estat la Fira de Barcelona, on s’ha creat un nou circuit al marge d’aquell adreçat als adults per poder “testar” el ritme i veure com responen els primers nens i nenes.

Aquest tarda s’han administrat un centenar de dosis, i de cara al cap de setmana ja hi ha unes 1.800 cites reservades, 1.200 el dissabte i 600 el diumenge. Els coordinadors treballen per oferir-ne més “en tots els torns i hores” els pròxims dies. La infermera Lourdes Carrés ha valorat positivament la primera experiència i ha explicat que s’ha realitzat en un ambient “tranquil i relaxat”.


Arrencada a Girona i Calella
A les comarques gironines també ha començat la vacunació pediàtrica i ja hi ha 4.800 cites donades.

El primer punt on ha començat la campanya és a la seu de la Generalitat a Girona, on aquesta tarda 90 nens i nenes rebran el vaccí de Pfizer. Salut obrirà fins a nou punts més a la Regió Sanitària, set a les comarques gironines i els altres dos, al Maresme, com l’Espai Mercat de Calella, que també ha començat a funcionar avui.


Més del  80% de les cites reservades a la Catalunya Central
A la Catalunya Central la vacunació pediàtrica ha arrencat a Igualada i a partir de divendres s’estendrà a Manresa i, dimarts vinent, a Vic. Fins al 7 de gener, la regió sanitària té previst administrar prop de 10.000 vacunes. A hores d’ara ja s’han reservat el 80% de les cites prèvies disponibles. A la Catalunya Central hi ha 40.000 infants que poden rebre la vacuna.


Salut rep unes 4.500 peticions per vacunar infants a les regions sanitàries de Lleida i de l’Alt Pirineu i l’Aran
A la Regió Sanitària de Lleida s’han rebut unes 4.000 peticions per vacunar nens i nenes de 5 a 11 infants. Des del departament valoren molt positivament la resposta, ja que fins a finals d’any han posat a disposició de les famílies unes 5.500 cites. Pel que fa a la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, les peticions superen les 500.

En aquest primer dia de vacunació, Salut preveu administrar entre les dues regions més de mig miler de vacunes. Els punts de vacunació pediàtrica a Ponent són l’Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, l’Espai MerCAT de Tàrrega i Fira de Mollerussa tot i que Salut estudia estendre també la vacunació a algunes Àrees Bàsiques de Salut. A l’Alt Pirineu i Aran, els infants reben els vaccins als CAP o espais annexes.

Els pediatres demanen als pares informar-se bé, però també alerten que la incidència del virus és “especialment alta” en aquest tram d’edat.

El departament de Salut recorda que el grup prioritari a vacunar són les persones majors de 60 anys per a l’administració de la dosi de record.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia