Salut

El Govern té “dubtes” sobre la decisió d’evitar la quarantena als vacunats

L’executiu català alerta que el canvi de protocol del Ministeri de Sanitat afegeix “confusió a la ciutadania”

El Departament de Salut té “dubtes” sobre l’aplicabilitat del nou protocol acordat aquest dimarts per majoria a la Comissió de Salut Pública, segons el qual els vacunats amb pauta completa no hauran de fer quarantena si són contacte estret d’un positiu, però sí hauran de minimitzar les interaccions socials. Salut subratlla que el canvi que impulsa el Ministeri de Sanitat “difereix del seu propi criteri científic “, i recorda que l’1 de desembre marcava també la quarantena per a vacunats contactes estrets de positius de variant òmicron. Salut avaluarà ara “quines accions emprèn” per garantir un control “eficaç” de la covid-19 “sense afegir més confusió a la ciutadania”.

Salut subratlla que el protocol de l’1 de desembre havia estat “revisat recentment”, i que s’havia adoptat davant les “evidències” que la variant òmicron “escapa substancialment” a les vacunes.

Per això subratlla que el canvi impulsat avui pel Ministeri “difereix del seu propi criteri científic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia