Salut

Brussel·les donarà suport als estats membres per vacunar contra el virus del papil·loma

La CE anuncia noves mesures per millorar la prevenció, la detecció precoç, el tractament i l’atenció del càncer

L’executiu europeu fixa el 2025 com a termini per oferir un cribratge de càncer de mama, de cèrvix o colorectal al 90% de la població europea

La Comissió Europea (CE) ha anunciat aquest dimecres que donarà suport als estats membres per promoure la vacunació contra el virus del papil·loma humà (VPH).

En l’acte Garantir la igualtat d’accés per a tothom. El càncer en les dones: el Pla Europeu de Lluita contra el Càncer, l’executiu europeu ha explicat que l’ajuda s’emmarca dins un conjunt d’iniciatives presentades per millorar l’accés a la prevenció, la detecció precoç, el tractament i l’atenció del càncer.

L’anunci consta de quatre propostes que Brussel·les ja ha engegat. La primera és la creació d’un Registre de desigualtats davant el càncer, el qual detectarà tendències i disparitats entre estats membres i regions; donarà informació sobre les desigualtats en la prevenció i l’atenció sanitària en funció del gènere, el nivell educatiu, el nivell d’ingressos, i sobre les disparitats entre zones urbanes i rurals.

La segona proposta és una convocatòria de dades sobre el cribratge del càncer, per actualitzar la Recomanació del Consell de 2003 en aquesta matèria i que persegueix vetllar perquè com a molt tard el 2025 s’ofereixi un cribratge de càncer de mama, de cèrvix o colorectal al 90% de la població de la UE que compleixi els requisits per sotmetre’s-hi.

La tercera és una acció conjunta en matèria de vacunació VPH, que donarà suport als estats membres per tal d’informar, conscienciar i promoure la vacunació.

Finalment, la CE ha anunciat la creació d’una xarxa de la UE de joves supervivents de càncer, per tal de reforçar els plans de seguiment de l’atenció de la malaltia a llarg termini en l’àmbit regional i nacional, i per actuar com un punt de trobada entre persones joves amb antecedents de càncer, les seves famílies, i els cuidadors formals i informals.

L’acte s’ha centrat també en les desigualtats de gènere i ha estat el primer d’una sèrie de conferències anuals sobre la manera de millorar la igualtat d’accés per a tothom a la prevenció i atenció del càncer. A més, s’ha celebrat en vigílies del Dia Mundial contra el Càncer i un any després de la publicació del Pla Europeu de Lluita contra el Càncer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia