Salut

L’alcaldia de Nova York acomiada a 1.430 empleats que es van negar a vacunar-se

El consistori havia donat diverses pròrrogues des que va fer obligatòria la vacunació el passat 21 de juliol

El govern municipal de Nova York ha acomiadat a 1.430 empleats que s’han negat a vacunar-se contra la Covid-19, després d’haver esgotat tots els terminis i pròrrogues oferts durant diversos mesos, segons les xifres que ha fet públic el consistori municipal.

És només una petita part, inferior a l’1%, de l’enorme plantilla municipal de 370.000 treballadors, que converteixen al govern de la ciutat en el principal ocupador de l’estat.

Dels acomiadats, una part important (914) pertany al Departament d’Educació, que gestiona totes les escoles públiques de Nova York i que són el lloc on encara es manté, per exemple, l’obligatorietat de la màscara facial, una obligació ja aixecada per a la resta de llocs tancats des de la setmana passada.

El govern municipal va imposar les vacunes a tots els seus empleats el passat 21 de juliol, i va donar una moratòria (sense ocupació ni sou) als antivacunes que ha anat estenent en diverses ocasions fins que l’última va expirar divendres passat.

Dels últims 3.000 més recalcitrants, un 40% van cedir i van acceptar inocular-se la vacuna en les últimes setmanes per a no perdre les seves ocupacions.

En paral·lel, l’alcalde, Eric Adams, ha tornat a renovar l’incentiu de 100 dòlars a tots aquells ciutadans -ocupats municipals o no- que acudeixin a posar-se la tercera dosi de reforç, una paga que va ser instituïda pel seu antecessor, Bill de Blasio i que va estar vigent fins a Cap d’Any; la nova paga es podrà cobrar durant el mes de febrer.

Nova York té una de les taxes més altes de vacunació de tot el país, amb un 95% d’adults que tenen almenys una dosi, la qual cosa no va impedir que durant les dates nadalenques la ciutat aconseguís uns pics de contagi de la variant òmicron que van arribar a sumar fins a 85.000 nous casos en un sol dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.