Salut

Baixen 1.500 els ingressats per covid a Catalunya per primer cop en dos mesos

Salut declara 93 ingressats menys i 14 crítics menys a l’UCI, amb 3.251 nous casos i 9 morts

El risc de rebrot cau a 749, la incidència a 14 dies baixa de 1.000 però l’Rt puja a 0,81

La disminució de contagis gradual, que s’ha ralentit en els últims dies, ha propiciat que per primera vegada des del 26 de desembre la xifra d’hospitalitzats per covid a Catalunya hagi baixat de 1.500, mentre que els contagis de SARS-CoV-2 es mantenen al voltant de 4.500 diaris.

Segons les dades actualitzades aquest divendres pel Departament de Salut, hi ha 1.411 persones ingressades per covid als hospitals, 93 menys que ahir, de les quals 218, catorze menys que la vigília, estan greus a les UCIs, 157 d’elles intubades i 14 amb ECMO (respiració extracorpòria), el mateix nombre de greus que hi havia el passat 9 de desembre.

La velocitat de propagació del virus (Rt) ha començat a pujar lleugerament des de fa ja dotze dies i s’ha situat en 0,81, una centèsima més que ahir, és a dir, que cada cent infectats contagien una mitjana de 81 persones, la qual cosa indica que l’epidèmia segueix minvant, però més lentament. El risc de rebrot (EPG), indicador que mesura el creixement potencial de l’epidèmia i que va aconseguir el passat 16 de gener el màxim des de l’inici de l’emergència sanitària, amb 6.903 punts, és avui de 749 punts, 45 menys que ahir, però encara un risc altíssim, ja que el llindar de “risc alt” és de 100 punts



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia