Salut

El Pla de l’Estany posa el focus en la salut mental

Benestar Social del Consell Comarcal hi dedica el seu cicle sobre la diversitat

La salut mental, i especialment la prevenció dels trastorns en aquest camp, és el tema d’aquest any del cicle La diversitat ets tu de l’àrea de Benestar Social del Consell del Pla de l’Estany . Com en les quatre edicions anteriors, en aquesta es desplegarà una campanya mediàtica i s’organitzaran sessions informatives en centres d’ensenyament, un cinefòrum i un muntatge teatral, es va anunciar ahir en la presentació del programa. L’objectiu és que els ciutadans estiguin al cas que els desordres mentals estan latents en tothom, conscienciar-los de la importància de prevenir-los i eliminar l’estigma sobre les persones afectades. Paral·lelament, es vol que la gent sàpiga els recursos públics que té a l’abast.

En la presentació van intervenir la consellera comarcal Ester Busquets; la tècnica de l’àrea de Benestar Social Raquel López; la directora d’infermeria de la clínica Salus, Sandra Aznar, i la secretària de l’associació Reeixir Noves Ales, Carme Gubert. Aquesta última va reclamar més suport de les administracions a les entitats que, com la seva, conviuen amb els afectats. Per la seva banda, Aznar va assenyalar que, arran de la pandèmia, a la clínica van registrar un repunt de casos a urgències relacionats amb la salut mental.

La comissió territorial

D’altra banda, precisament ahir es va constituir la Comissió Estratègica Territorial de Girona per a l’abordatge integral dels casos de salut mental i addiccions d’elevada complexitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia