Salut

Catalunya baixa dels 1.200 hospitalitzats per primer cop des del desembre

Salut declara 92 ingressats menys i 6 crítics menys a l’UCI, amb 4.813 nous casos i 10 morts

El risc de rebrot baixa a 606 i l’Rt es manté en 0,85

El nombre de pacients hospitalitzats per covid ha baixat de 1.200 per primera vegada des del 18 desembre, fa gairebé tres mesos, encara que els contagis es resisteixen a baixar dels 3.500 casos diaris, de manera que la corba epidèmica de la sisena onada ha ralentit el seu descens i es manté un altíssim risc de rebrot.

Segons les dades actualitzades aquest divendres pel Departament de Salut, avui hi ha 1.178 persones ingressades per covid als hospitals, 92 menys que ahir, de les quals 174, sis menys que el dia abans, estan greus a les UCIs, 132 d’elles intubades i 15 amb ECMO (respiració extracorpòria), el mateix nombre de greus que hi havia el passat 4 de desembre, fa exactament tres mesos.

La velocitat de propagació del virus (Rt) està estancada des de fa tres dies en un 0,85, és a dir, que cada cent infectats contagien una mitjana de 85 persones, la qual cosa indica que l’epidèmia segueix minvant, però lentament.

El risc de rebrot (EPG), indicador que mesura el creixement potencial de l’epidèmia i que va arribar el passat 16 de gener al màxim des de l’inici de l’emergència sanitària, amb 6.903 punts, és avui de 606 punts, 19 menys que ahir, però encara suposa un risc altíssim, ja que el llindar de “risc alt” és de 100 punts



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia