Salut

El SEM posa marxa una nova unitat especialitzada en risc químic i afegit al Camp de Tarragona

El dispositiu, ubicat a Reus, s’emmarca en el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic

Argimon destaca que la nova unitat permet donar una resposta “molt complexa i específica de territori”

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha posat en marxa aquest divendres una nova unitat especialitzada en l’atenció sanitària en situacions de risc químic i afegit al Camp de Tarragona.

El recurs, ubicat a Reus, s’emmarca en el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (PLASEQTA) i s’ha començat a desplegar des de principis d’any. En la primera fase, s’ha dotat amb tot terreny, amb un tècnic en emergències sanitàries i un professional d’infermeria format en incidents de risc nuclear, radiològic, biològic i químic.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que la nova unitat permet treballar en caràcter preventiu i donar una resposta “molt complexa i específica de territori”.

En els dos primers mesos de funcionament, la unitat ha realitzat 60 assistències, la majoria per risc afegit, com ara situacions d’incendis, incidents amb arma blanca o fuites.

En les dues futures fases de desplegament, està previst que s’incorpori a la unitat un furgó logístic amb material especialitzat per atendre incidents de risc i que s’ampliï la formació específica dels professionals. La previsió del departament és que la unitat estigui totalment desplegada a mitjans de 2023.

Actualment, les unitats especialitzades de l’Hospitalet de Llobregat donen suport a les de Reus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia