Salut

La nova Clínica Girona està acabada i obrirà el 18 d’abril

L’edifici, que no es va poder estrenar al desembre per problemes de subministrament, ja està acabat i s’estan fent les proves de les instal·lacions

El trasllat es farà per Setmana Santa

La nova Clínica Girona, situada a l’entrada sud de la ciutat, ja està acabada i obrirà les portes el dia 18 d’abril, segons va comunicar ahir el mateix centre mèdic. Aquest equipament s’havia de posar en marxa el 9 de desembre però, a causa d’un problema en el subministrament d’alumini, material amb què s’havien de fer els tancaments de la planta baixa de l’edifici, es va ajornar l’obertura. Ara, d’acord amb el nou calendari, el trasllat a la nova seu està previst per als dies de Setmana Santa, aprofitant el descens de l’activitat assistencial. El matí del dia 18 es traslladaran els malalts que hi hagi ingressats al centre hospitalari del carrer Joan Maragall. “No hem volgut córrer. Hem volgut assegurar l’acabament de l’obra i tenir el temps suficient per provar tots els equipaments. El personal de la clínica ja està anant a la nova des de començaments de març per preparar-ho tot de cara al trasllat, que, ara sí, serà per Setmana Santa. I ho podem assegurar perquè ara depenem de nosaltres mateixos, un cop l’obra ja està totalment acabada”, va manifestar ahir el gerent del centre, Carles Espígol.

Respecte de l’endarreriment de l’obertura de quatre mesos, Espígol va declarar que aquest retard “ha estat el mínim possible i és força raonable per a una obra tan gran, atesa la crisi mundial provocada per la pandèmia de la covid-19 i la manca de subministraments que ha comportat en l’àmbit global”.

Espígol manté que, amb aquestes instal·lacions, els ciutadans de les comarques gironines “guanyen un gran centre sanitari, un hospital modern, absolutament accessible, confortable i eficient, amb el personal de sempre i amb el tracte més humà, que ens caracteritza, i que, a més, disposa de la tecnologia més innovadora per fer present a Girona la medicina del futur”. I també va subratllar que aquest equipament ha dignificat l’entrada sud de la ciutat. La nova Clínica Girona és un projecte arquitectònic de PMMT Arquitectes i els treballs de construcció han estat obra de l’UTE liderada per Construccions Rubau, juntament amb Agefred. La direcció de l’execució de l’obra i el control de qualitat i la seguretat i salut han anat a càrrec de l’empresa d’arquitectura tècnica AT2. Situada al carrer Barcelona, 204-206, triplica la superfície actual (passa de 13.000 m² a 41.000 m²). L’obra, construïda amb criteris de màxima sostenibilitat, té un pressupost d’uns 65 milions d’euros.

LA FRASE

Hem volgut assegurar l’acabament de l’obra i tenir temps per provar tots els equipaments
Carles Espígol
gerent de clínica girona

LA DATA

18.04.22
Dia de la posada en marxa
del nou centre mèdic, després que la primera data s’hagués d’ajornar per un imprevist.

LA XIFRA

65
milions d’euros
és el pressupost de les noves instal·lacions, situades al carrer Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebutgen “l’operació especulativa” lligada al Campus de Salut

girona
Societat

Promouen la igualtat i la no discriminació al transport públic

Barcelona
societat

Primera càtedra en intel·ligència artificial aplicada a la diabetis, a la UdG

girona
societat

Intensifiquen els controls a conductors amb testos de drogues

la jonquera
Medi ambient

Presenten al·legacions contra el projecte del camí de ronda entre l’Arrabassada i la Savinosa

Tarragona
societat

Judith Viader guanya la 8a edició del ‘CaixaBank Premi Empresària’

girona
societat

Víctimes d’abusos a l’església demanen que no s’atorgui la medalla d’or a Montserrat

barcelona

El port de Tarragona posa en marxa una dessaladora

Tarragona
educació

El 80% de les famílies de les Balears trien l’escolarització en català a infantil

barcelona