Salut

La Sindicatura de Comptes veu “debilitats” en el seguiment dels contractes del CatSalut a proveïdors en atenció primària

Conclou que no existeix un circuit de comprovació formal i exhaustiu de tots els proveïdors

Un informe de la Sindicatura de Comptes conclou que no existeix un circuit de comprovació formal i exhaustiu de tots els proveïdors del Servei Català de la Salut en relació amb els Equips d’Atenció Primària (EAP). Afegeix que la documentació acreditada presenta “debilitats” per verificar si es compleixen els requisits establerts en els contractes i plecs de condicions. L’informe fa referència al 2018 i s’ha fet en base a una mostra de 33 EAP de Catalunya. Detalla que en el cas de les entitats proveïdores que no són de l’Institut Català de la Salut (ICS), el contracte i el plec de condicions que regulen l’adjudicació inicial estableixen un règim de requisits i comprovacions i l’obligació de presentar documentació de forma periòdica.

La Sindicatura va sol·licitar a les regions sanitàries a què pertanyen els equips de la mostra la documentació relativa al compliment d’aquestes obligacions. En l’anàlisi d’aquesta documentació és on ha trobat debilitats i “incidències”. Afirma que el CatSalut no ha facilitat aquesta documentació per alguns EAP i que ha confirmat que no ha dut a terme cap inspecció dels equips adjudicataris del servei. Malgrat això, ha informat que les regions sanitàries fan un seguiment dels serveis prestats pels proveïdors del seu territori a l’hora de negociar les clàusules anuals i fer l’estimació dels ajustos oportuns.

El 2018 el CatSalut va contractar 1.398,68 milions per a la prestació del servei d’atenció primària a través de convenis amb entitats públiques per valor de 1.154milions i 244 més amb entitats públiques (56,3%) i privades (43,7%). Al tancament de l’exercici però, l’import total de les despeses reconegudes pel CatSalut i per l’Institut Català de la Salut (ICS) amb càrrec als pressupostos, va ser de 1.371,95 milions.

Diferències de preu contractat

D’altra banda, l’informe revela les diferències en el preu contractat segons la zona on se situa l’EAP. Així, va dels 100,03 euros de l’EAP Barcelona 5C-Sarrià, als 328,05 del de Santa Coloma de Queralt. I és que l’EAP de Sarrià és el menys utilitzat dels analitzats, amb unes tres visites per persona, mentre que el de Peralada, Sant Adrià del Besòs 2-La Mina i la Seu d’Urgell tenen entre vuit i nou visites per persona assignada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona
societat

Fan retirar una vuitantena de vehicles abandonats als carrers

girona

El Port de Barcelona inicia la licitació per a la construcció de tres molls i la nova terminal de ferris al Moll Adossat

Barcelona
societat

Un brot de gastroenteritis ha afectat 29 nens i monitors d’uns campaments

la vall d’en bas
Medi ambient

La nova comunitat de regants del Penedès i Garraf donarà cobertura 25.000 hectàrees de vinya

Sant Martí Sarroca
patrimoni

Restauren mig miler d’elements arquitectònics i escultòrics gòtics de la coberta de la Catedral de Tortosa

Tortosa
llengua

Dos de cada tres catalanoparlants veuen en la llengua, identitat

barcelona