Una dieta rica en carotens redueix el risc de malalties cardiovasculars
Són compostos bioactius presents en les fruites i verdures de color groc, taronja i verd
És la principal conclusió d’un estudi de l’Idibaps fet amb 200 persones d’entre 50 i 70 anys
Un nivell elevat de carotens a la sang es relaciona amb una menor presència de greix a les artèries i, per tant, un menor risc de malalties cardiovasculars, segons conclou un estudi de l’Idibaps publicat a la revista Clinical Nutrition. Els carotens són uns compostos bioactius presents en les fruites i verdures de color groc, taronja i verd i, per tant, una dieta rica en aquests aliments s’associa amb una menor presència d’aterosclerosi –acumulació de greix conegut com el colesterol dolent– a les artèries. Segons mostra l’estudi, els carotens tenen potencialment la capacitat de frenar-lo. “L’estudi conclou que una major concentració de carotens en sang es tradueix en una menor càrrega ateroescleròtica, especialment en dones”, explica Gemma Chiva-Blanch, la directora del treball, en un comunicat. Per poder fer l’estudi, s’ha fet un seguiment de 200 persones compreses entre els 50 i 70 anys.