Salut

El desplegament dels nous professionals sanitaris se situa en un 84% del total

L’arribada de nous perfils professionals a la sanitat pública per mirar d’alleugerir-ne la pressió marxa a bon ritme, però encara no està del tot completada. Segons dades del Departament de Salut, dels 1.279 llocs de treball nous previstos –comptant-hi fisioterapeutes (381), referents de benestar emocional (377), higienistes dentals (369) i nutricionistes (152)– a principis de juliol ja n’hi havia 1.077 en actiu, un 84% del total.

Per especialitats, ja s’ha fet un desplegament complet de nutricionistes, el perfil menys nombrós perquè un professional es comparteix entre dos o, de vegades, tres centres d’atenció primària.

De referents de benestar emocional n’hi ha 359 en actiu, un 95% del previst. S’han incorporat al 100% a l’Alt Pirineu, Lleida i les Terres de l’Ebre, mentre que a la resta de regions sanitàries se supera el 90%.

Pel que fa als fisioterapeutes, a l’Alt Pirineu, Lleida, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i la regió Metropolitana Sud ja estan tots en actiu. A la Catalunya Central n’hi ha un 99% i a la Metropolitana Nord, el 94%. A la resta de regions sanitàries la incorporació oscil·la entre el 45 i el 56%, deixant el global del país en un 82%.

Els higienistes dentals són, finalment, els professionals amb menys implantació al territori català, amb un 68%. Únicament s’han desplegat del tot a l’Alt Pirineu i hi ha regions sanitàries on només hi ha un terç dels previstos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia