Salut

L’Arnau de Vilanova de Lleida estrena sala per diagnosticar i tractar arrítmies

Permetrà augmentar el número de procediments anuals i reduir la llista d’espera

El Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida compta des d’aquest mes de juliol amb una nova sala d’intervencionisme per al diagnòstic i tractament d’arrítmes, és a dir les alteracions del ritme cardíac. A l’espai s’hi realitzaran procediments d’electrofisiologia, com ara tècniques per al diagnòstic i ablació de taquicàrdies, així com l’implant intercardíac de dispositius complexes –desfibril·ladors implantables, resincronitzadors cardíacs i marcapassos–.

La nova sala té una superfície aproximada de 200 metres quadrats i permetrà augmentar el número de procediments anuals i reduir la llista d’espera, segons recull l’ACN. Està dotada amb la tecnologia més moderna del mercat i ha tingut un cost d’1,5 milions d’euros.

El nou equip d’emissió de raig X de la sala permetrà a l’equip mèdic guiar els catèters i cables dins del cor amb la mínima dosis de radiació possible, tant per a pacients com per a professionals. A més, la sala disposarà dels últims models en navegadors electroanatòmics, que permeten la reconstrucció anatòmica de les cavitats cardíaques a partir de les senyals elèctriques del teixit del cor sense utilitzar raig X. Tot això aportarà la màxima precisió en la detecció i tractament amb èxit de les taquicàrdies i repercutirà en una major seguretat per al tractament invasiu de les arrítmies, reduint pràcticament a cero la dosis de radiació per a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.