Salut

SALUT

Can Ruti guanya capacitat quirúrgica amb un segon quiròfan híbrid

És una part del procés de reforma i millora tecnològica que es fa coincidint amb el 40è aniversari de l’hospital

L’Hospital Germans Trias ha reforçat la capacitat quirúrgica amb l’estrena del segon quiròfan híbrid, un espai que permet operar, en un sol espai i de forma pràcticament simultània, tant patologies que necessiten cirurgia oberta com d’altres que es poden fer de forma no invasiva mitjançant sistemes de cirurgia endovascular.

La nova sala d’operacions estalviarà molts trasllats intrahospitalaris de pacients, amb el conseqüent benefici de seguretat i logística. A més, disposa d’un programari per a fer les operacions endovasculars que redueix significativament la irradiació que reben els pacients i els professionals, així com com l’exposició als productes de contrast necessaris per fer les operacions.

El nou quiròfan híbrid està ubicat a la segona planta de l’Hospital i és el segon d’aquest tipus. El primer es va estrenar ara fa cinc anys i va arrencar tractant especialment la patologia isquèmica, és a dir malalts amb risc de patir amputacions per falta d’irrigació sanguínia.

Centrat en cardiologia

Aquest segon quiròfan híbrid està previst que s’utilitzi, preferentment, per a fer intervencions cardíaques. El Servei de Cirurgia Cardíaca del cenrte destaca que el model híbrid serveix com a suport per a una millor cura dels pacients, així com per a un ús òptim dels espais, ja que integra totes les condicions d’imatge i diferents característiques d’equipament d’una sala de cirurgia avançada.

En qualsevol cas, l’espai també està preparat per acollir activitats relacionades amb la Urologia o la Neurocirurgia. Des d’aquest darrer servei s’apunta la reducció del temps quirúrgic, la disminució d’estada mitjana, el descens del nombre de reintervencions i la reducció de complicacions com lagunes de les millores que afavorirà aquest nou espai.

El Subdirector Mèdic del Procés Quirúrgic de l’Hospital, Jordi Garcia Linares, apunta que l’estrena d’aquest segon quiròfan híbrid suposa un avanç important en l’aposta del centre per l’excel·lència i el desenvolupament tecnològic. “És un pas més per a posicionar l’Hospital com a referent quirúrgic en les cirurgies de més alta complexitat”, conclou.

Aquesta novetat reforçar el projecte d’ampliació i millora del bloc quirúrgic coincidint amb la celebració del 40è aniversari de l’hospital de Can Ruti. Les obres fa temps que són en marxa i s’haurien d’acabar enguany, per acabar disposant dels dos quiròfans híbrids i 6 més d’última generació que se sumaran als 20 existents actualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia