Salut

salut

El Clínic, primer hospital de l’Estat a extirpar tumors de l’oïda mitjana amb cirurgia endoscòpica

L’Hospital Clínic de Barcelona és el primer hospital de l’Estat en extirpar, a través de cirurgia endoscòpica, tumors glòmics, un tipus de tumor benigne de l’orella mitjana que creix en l’os temporal del crani, darrere del timpà. “L’objectiu és fer una cirurgia transcanal endoscòpica, exclusivament”, explica Francesc Larrosa, consultor del Servei d’Otorrinolaringologia del Clínic Barcelona, integrat dins l’Institut Clínic d’Especialitats Mèdiques i Quirúrgiques (ICEMEQ). Un estudi elaborat al Clínic i publicat a The Journal of Laryngology-Otology, demostra que aquesta tècnica mínimament invasiva és segura i eficaç en l’extirpació dels tumors en fase inicial del timpà. A més, redueix el temps d’hospitalització. Ja s’han fet 10 operacions.

Abans d’utilitzar aquesta tècnica la intervenció es feia sota visió microscòpica i en molts casos s’havia de fer una incisió darrera l’orella, amb un o dos dies d’ingrés hospitalari, segons recull l’ACN. Evitar aquesta incisió comporta diferents avantatges pels pacients, com menys dolor postoperatori, menor repercussió estètica i conservació de la sensibilitat del pavelló auricular, en definitiva, millor qualitat de vida. Avui en dia es tracta d’una cirurgia major ambulatòria, per la qual cosa els pacients marxen el mateix dia cap a casa. Tot i que pot augmentar la durada de la cirurgia en comparació amb altres intervencions quirúrgiques, el temps d’hospitalització es redueix considerablement, amb menys de 10 hores de mitjana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]