Salut

Mataró exigeix a la Generalitat que acceleri el nou sociosanitari

Tots els grups municipals han aprovat una declaració presentada pels Comuns demanant al govern català celeritat per enllestir l’edifici el primer trimestre del 2027

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró han aprovat per unanimitat una declaració institucional presentada per En Comú Podem exigint al Departament de Salut de la Generalitat la construcció urgent del nou sociosanitari i la protecció dels treballadors de l’ Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. La moció reclama a la Generalitat que es comprometi per escrit a tenir operatiu el nou Hospital d’Atenció Intermèdia al primer trimestre de 2027 tal i com es va anunciar des del govern català.

Trasllats de proximitat

El tancament de l’activitat del sociosanitari, que es va acordar arran a de la precarietat de l’edifici, obligarà a traslladar pacients a d’altres centres hospitalaris a partir de setembre. L’acord insta a garantir que durant el temps que es mantingui tancat el centre sociosanitari es garantirà la prestació del servei als pacients i familiars amb un criteri de proximitat i que, sempre que sigui possible, i que no es dedicaran recursos econòmics provinents del Consorci Sanitari del Maresme a centres privats. També es demana garantir la continuïtat de la totalitat dels llocs de treball directes i dels indirectes de l’actual equipament i en les mateixes condicions i vetllar per la seva activitat laboral o d’internament fins al trasllat definitiu.

Taula de seguiment

L’acord insta al Departament de Salut i al Consorci Sanitari del Maresme a posar en marxa una taula de seguiment dels acords proposats conformada per les diferents administracions afectades: Generalitat, Consorci Sanitari del Maresme, Ajuntament de Mataró, representants sindicals dels treballadors del centre i Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i Maresme.

El portaveu dels Comuns, Sergi Morales, ha explicat que a les primeres reunions que han mantingut amb els treballadors i el departament de Salut s’estava fent la recerca dels centres hospitalaris més propers on fer el trasllat dels 76 llits, hospitals de dia de psicogeriatria i de rehabilitació, que s’hauran de començar a traslladar després de l’estiu. El darrer ple municipal la CUP també va presentar una resolució, que anava en la mateixa línia, per agilitzar el nou edifici i reubicar els treballadors i els pacients a centre propers mentre no s'enllesteixi l'edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA
MEDI AMBIENT

Instal·len al Pla d’Urgell dispositius per evitar electrocucions de cigonyes

Mollerussa
Educació

Expedient al director d’un institut de Tortosa per pràctiques irregulars d’estudiants

Tortosa