Salut

salut

Les infermeres també alerten de les retallades d’estiu als CAP

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya qüestiona les mesures i retallades que s’aplicaran als centres sanitaris aquest estiu i demana “trencar” amb l’estacionalitat dels recursos del Departament de Salut. En els últims dies ha transcendit que l’Institut Català de la Salut (ICS) ha demanat a alguns centres d’atenció primària (CAP) que redueixin les substitucions de vacances d’estiu per la pròrroga pressupostària. “Quan arriba l’estiu, els directors i gestors han de permetre que els professionals de la salut puguin gaudir de les vacances i, alhora, es mantingui la qualitat assistencial de la població assignada als centres d’atenció primària i salut comunitària i als hospitals”, afirma la degana del consell de Col·legis, Glòria Jodar.

El CCIIC critica que la reorganització estival dels serveis “quedi subjecta, prioritària i quasi exclusivament, a la contenció econòmica” i recorda que “tan importants són les actuacions preventives com el seguiment, tractament i actuacions especifiques, sobretot de la població infantil, la gent gran i els col·lectius més vulnerables”.

L’instrucció de limitar substitucions ha causat molt malestar entre els professionals sanitaris. A més, l’Hospital Vall d’Hebron tancarà el 24% dels llits durant el juliol, l’agost i el setembre per falta de pressupost. Salut nega retallades i parla d’”ajustaments” d’acord amb el pressupost disponible. El conseller Manel Balcells ha provat d’enviar un missatge de tranquil·litat tot i admetre que es tancaran dispositius per a cirurgies programades (no afecta les oncològiques, les cardiovasculars o urgents).

El sindicat Infermeres de Catalunya ja va advertir ahir que veia “inadmissible” que l’ICS hagi demanat a alguns CAP que redueixin les substitucions per vacances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gran espectacle de la Pirotècnia Valenciana, actual tricampiona del Concurs de Focs d’Artifici de Blanes

BLANES
societat

La campanya ‘Cap llar sense aliments’ recapta prop de 220.000 euros a Catalunya

Barcelona
Medi ambient

L’aeroport de Lleida-Alguaire inicia la producció d’hidrogen verd

Lleida
SALUT

Llavaneres inaugura l’ampliació del CAP que ara durà el nom de Manoli Marco

SANT ANDREU DE LLAVANERES

Tallada la circulació de trens per l’incendi d’un dipòsit de gas liquat

GIRONA

Figueres intensifica la lluita contra l’incivisme

FIGUERES
Borja Manzanares
President del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona

“Els problemes de la infermeria no tenen una solució màgica”

Barcelona
patrimoni

El Síndic renya l’Ajuntament de Mataró per Ca la Madrona

Mataró

Un pregó coral que repassa 40 anys de ràdio, tret de sortida de la Festa Major

SALT