Salut

sanitat

Salut tancarà 2.000 llits de servei no urgent la segona meitat d’agost

No ho considera una retallada perquè diu que garantirà tota l’assistència i recorda que enguany disposa de 661 milions més

El departament de Salut preveu deixar d’utilitzar fins a 2.095 llits convencionals durant la segona quinzena d’agost en una campanya d’estiu que oscil·larà entre la reducció de 400 la primera quinzena de juny i de 900 la segona quinzena de setembre. Són llits que no presten servei d’UCI, quirúrgic o domiciliari, segons informa EFE. El conseller en funcions, Manel Balcells, nega que hi hagi retallades perquè, recorda, el departament disposa enguany de 661 milions més per a les despeses previstes per mitjà d’un suplement de crèdit. Aquests diners permetran complir “els compromisos laborals del conveni del SISCAT (sanitat concertada) i el III Acord de l’ICS (pública) i garantir l’activitat assistencial amb totes les garanties”, defensa Balcells.

El conseller ha fet públiques les xifres de tancaments a l’Hospital del Vall d’Hebron, el més gran del país, per desmentir les donades per responsables del centre hospitalari. Segons el departament la reducció de llits serà de 178 i no pas de 300 mentre que a l’Hospital de Bellvitge se’n tancaran fins a 140 a l’agost, menys dels 198 que es van tancar a l’agost de l’any passat. Balcells argumenta que l’activitat quirúrgica, consultes externes i proves diagnòstiques s’han incrementat de gener a maig al sistema sanitari català de manera que a l’estiu es puguin reduir activitats no essencials. “El nivell més baix de llits disponibles a l’agost estarà al 81 %, al setembre al 92 % i al juliol al 91 %. Per tant, la planificació quirúrgica s’organitza perquè als centres es puguin fer vacances”, defensa Balcells.

En l’atenció primària, Salut reforçarà amb 252 professionals sanitaris, entre metges, infermeres i administratius les principals zones turístiques començant per Girona, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i Lleida i, en menor mesura, Barcelona, la Catalunya Central i l’Alt Pirineu i la Vall d’Aran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Detinguda una conductora implicada en un accident amb tres morts a Castellfollit del Boix a finals de juny

Castellfollit del Boix

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona
societat

Fan retirar una vuitantena de vehicles abandonats als carrers

girona

El Port de Barcelona inicia la licitació per a la construcció de tres molls i la nova terminal de ferris al Moll Adossat

Barcelona
societat

Un brot de gastroenteritis ha afectat 29 nens i monitors d’uns campaments

la vall d’en bas