Salut

Salut

Protesta davant Salut i l’ICS conta les retallades a hospitals i CAPs a l’estiu

Els sindicats sanitaris alerten que el tancament de llits i la manca de substitucions afecten “professionals i usuaris”

Diversos sindicats sanitaris s’han concentrat aquest dijous a les portes del departament de Salut i a l’Institut Català de la Salut (ICS) per protestar contra les “retallades” als hospitals i als centres d’atenció primària (CAP) aquest estiu. Tot i que la conselleria ho ha negat en els últims dies i parla més aviat d’“ajustos”, els sindicats alerten que el tancament de llits als hospitals per l’estiu i que no es contractin professionals per fer substitucions per vacances als CAP afecta “els professionals i els usuaris”, amb menys accessibilitat i més saturació a les urgències, entre altres conseqüències. CATAC-CTS, Infermeres de Catalunya, Intersindical, SAE i SIETeSS han convocat al departament; SATSE, Som Sanitat i Som Intersindical, a l’ICS.

“No ve dels pressupostos. Estem convençuts que és una aposta del govern per la sanitat privada”, ha alertat des de la concentració davant de Salut Jesús Frías, de CATAC-CTS, segons informa l’ACN. “Volen matar de gana la sanitat pública per tenir arguments per donar serveis a la concertada i la privada”, han afegit des d’aquest sindicat, l’únic amb representació que no va firmar l’acord del tercer conveni de l’ICS, que va generar molt malestar fa uns mesos entre alguns col·lectius sanitaris.

“Ens ho justifiquen per la pròrroga pressupostària però per a nosaltres són unes retallades més”, ha advertit Elisabet Parés, d’Infermeres de Catalunya. “Estem acostumades a cobrir-nos entre nosaltres, però aquest any veiem una incapacitat total de gestió del govern. Ens veiem abocats a no tenir suplents d’estiu. A personal que tenia les vacances confirmades, els han dit que no les poden fer d’un dia per l’altre”, ha exposat. Infermeres de Catalunya, sindicat que va canalitzar a finals de l’any passat el malestar del col·lectiu en una vaga d’un mes i mig, demana que es prenguin les “mesures adequades” per fer front a les “necessitats reals” del sistema.

Des de la concentració davant de l’ICS, convocada una hora després, Pilar Juste, delegada del sindicat d’infermeria SATSE, també s’ha mostrat molt preocupada pel tancament de llits i de quiròfans als hospitals i perquè no es puguin fer substitucions de professionals sanitaris per les vacances. Juste ha alertat que són “retallades injustes i perilloses” que empitjoraran l’accessibilitat als centres sanitaris i les llistes d’espera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia