Salut

SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme creu que la mesura pactada fins al 31 de juliol és un “pedaç”

Els professionals actuals faran torns de dotze hores

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme ha reunit aquest vespre desenes de persones davant l’Ajuntament de Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria de l’Hospital de Mataró. Durant l’acte, on es va llegir un manifest, els organitzadors van recordar que havia estat una irresponsabilitat per part del centre sanitari no haver previst amb suficient antelació les conseqüències de no cobrir les places de metges especialitzats. Consideren innegociable que el servei es mantingui a la capital del Maresme i no es derivin els pacients cap a l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, tal i com es va anunciar fa una setmana i va aixecar totes les alarmes, inclosa la del mateix Ajuntament. El govern municipal, del PSC i En Comú Podem, es va comprometre a “buscar solucions” i a garantir respostes estructurals, i no només parcials, a la falta de professionals en el centre.

Dimecres l’hospital i els pediatres tancaven un acord fins a finals de juliol on aquests ampliaven el seu torn a 12 hores per cobrir les places vacants i mantenir el servei. L’acord preveu una distribució al llarg del dia on hi haurà 5 facultatius. Tres d’ells treballaran de 8 del matí a 8 del vespre i dos de vuit del vespre a vuit del matí. D’aquesta manera l’atenció a les urgències, els naixements, els ingressos hospitalaris i els nounats quedaran coberts. El trasllat al centre hospitalari de Badalona es mantindrà només pels casos d’alta complexitat o per a les estades de llarga durada, tal i com estava previst des del començament. L’acord també contempla habilitar 7 llits per a ingressos pediàtrics i tant l’empresa com els treballadors confien a poder cobrir els 7 llocs de feina que necessita el servei de pediatria. El 31 de juliol les dues parts decidiran si aquesta solució puntual es pot allargar a l’agost i al setembre.

Des de la coordinadora desconfien que aquest acord es pugui mantenir durant tot l’estiu i ja han anunciat que mantindran les mobilitzacions. La primera d’elles el proper 4 de juliol coincidint amb el ple de Mataró. “El servei de pediatria a l’Hospital de Mataró perilla, perquè si s’han atrevit a dir que tancaven és que la situació és molt difícil i sense mobilització ciutadana ens arrisquen a perdre’l definitivament”, explica Santi López, membre de la coordinadora.

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha pres la paraula durant l’acte i ha reiterat que s’està treballant des del consistori per resoldre la situació. Des de la plataforma ciutadana s’ha aprofitat que era present per retreure-li que com a entitat havien reclamat formar part del consell rector de l Consorci Sanitari el Maresme i que ell s’hi havia negat. “Cal aturar aquesta ofensiva planificada de dèficits a la sanitat pública, que beneficia principalment la sanitat privada. La salut no és un negoci”, conclou el manifest que s’ha llegit..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia