Salut

SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

El Servei Català de la Salut publica l’anunci previ indicatiu per a la redacció del projecte arquitectònic i la posterior direcció d’obra, valorat en 25,3 milions d’euros

El Departament de Salut ha iniciat avui els tràmits previs per a la contractació del projecte hospitalari del futur Campus de Salut de la Regió Sanitària Girona. A través del Servei Català de la Salut s’ha publicat l’anunci previ indicatiu a la Plataforma de Contractació Pública de la Generalitat i al Diari Oficial de la Unió Europea, per un valor estimat de 25,37 milions d’euros (IVA inclòs), que inclou la redacció dels projectes bàsic i executiu de la proposta arquitectònica que resulti guanyadora del concurs d’idees i la posterior direcció d’obra.

Es tracta d’un tràmit previ i indispensable per a la posterior publicació de la licitació del contracte, que es preveu per a finals de juliol i que tira endavant després que el Govern de Catalunya aprovés el passat 24 d’abril que el Servei Català de la Salut pogués iniciar el procés de contractació.

La licitació s’articularà en dues fases. En la primera, de la que avui es fa l’anunci previ indicatiu, el Servei Català de la Salut s’encarregarà de promoure el concurs d’idees, d’on en sortiran cinc propostes guanyadores que optaran a l’adjudicació del contracte. Un cop s’obri la licitació, es disposarà d’un període de dos mesos per a presentar les propostes (sense incloure el mes d’agost). Per la qual cosa, entre octubre i novembre ja es podria disposar dels projectes finalistes.

En una segona fase, licitada per Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, s’adjudicaran el contracte de redacció del projecte i direcció d’obres mitjançant procediment negociat amb les propostes guanyadores de la primera fase. Un cop adjudicat, es disposarà d’un termini de 24 mesos per a la redacció el projecte bàsic i executiu. Pel que fa al termini de la direcció d’obra, serà el que en resulti del projecte un cop s’hagi aprovat.

El concurs d’idees que es licitarà properament prendrà com a base el Pla funcional assistencial elaborat per la Regió Sanitària de Girona en un procés que ha comptat amb la participació de ciutadania i de professionals dels hospitals Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt i que ha durat un any i mig. El document inclou tot el que fa referència a l’estructura que ha de tenir l’àrea assistencial del futur Campus de Salut com ara els criteris d’ordenació funcional i el disseny dels espais (accessos, circuits, especificacions d’àrees...).

Quan el futur Campus sigui una realitat, permetrà augmentar un 95% l’espai assistencial en comparació amb la superfície que ocupen actualment els hospitals Trueta i Santa Caterina. El metratge final és notablement superior al previst inicialment, de tal manera que la superfície del nou hospital serà de 175.000 m2 de nova construcció, a més dels 50.000 m2 totals ja existents al Parc Hospitalari Martí i Julià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona