Salut

SALUT

El Departament de Salut suma 42 llits més d’atenció intermèdia a l’Alt Maresme

El Departament de Salut ha anunciat un increment dels recursos d’atenció intermèdia a la zona nord del Maresme amb la incorporació de 42 nous llits, 21 de llarga estada i 21 de mitjana estada polivalent, que s’afegiran als 69 llits disponibles en l’actualitat. Aquest augment ha estat possible gràcies a un procés de reorganització dels recursos existents de l’hospital Sant Jaume de Calella, i del contracte signat entre el Servei Català de la Salut (SCS) i el nou centre d’atenció intermèdia Nazaret de Malgrat de Mar, que passa a formar part del sistema integral d’utilització pública de Catalunya (Siscat).

El centre Nazaret, a Malgrat de Mar, s’incorporades d’ahir com a proveïdor de salut de la regió sanitària Girona i concentrarà tota l’atenció intermèdia de llarga estada que fins ara prestava l’hospital de Calella (gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS). En aquest sentit, els nous pacients que hagin d’ingressar a partir d’ara en un recurs de llarga estada a l’Alt Maresme ho faran directament al centre de Malgrat, on la unitat disposarà de 21 llits. A més, també hi haurà una unitat de convalescència, de 21 llits més. Pel que fa als pacients que actualment estan ingressats a la unitat de llarga estada a Calella, s’hi mantindran fins que rebin l’alta o el trasllat a una residència.

Per la seva banda, l’hospital de Calella augmentarà els llits de mitjana estada polivalent (convalescència i cures pal·liatives) per mitjà dels llits que han quedat alliberats amb el trasllat de la llarga estada al centre Nazaret. En conjunt, aquesta redistribució permetrà créixer un 61% en nombre de llits d’atenció intermèdia a tot l’Alt Maresme i passar dels 69 actuals fins a un total de 111 (subaguts, llarga estada, mitjana estada polivalent, convalescència i pal·liatius). L’accés a aquests recursos, segons expliquen des de la CSMS, es fa per derivació d’altres dispositius: en el cas de la llarga estada, és a través de la comissió interdisciplinària mixta sociosanitària (CIMSS), i pel que fa a la mitjana estada s’hi accedeix quan el pacient hi és derivat a través de l’hospital o des de l’atenció primària. L’atenció intermèdia comprèn el conjunt de cures a persones malaltes, generalment amb caràcter crònic, i persones amb discapacitat que, per les seves característiques, es poden beneficiar de l’actuació simultània de serveis sanitaris i socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]