Salut

salut

La unitat de diàlisi de l’hospital de l’Alt Penedès, en marxa al setembre

Forma part de l’ampliació del centre sanitari que s’està executant

Estarà al mateix edifici que l’àrea de formació i docència de l’URV

La unitat de diàlisi de l’hospital de l’Alt Penedès, a Vilafranca, estarà en funcionament la primera setmana de setembre. Ho ha dit el conseller de salut, Manel Balcells a la visita de l’ampliació de l’edifici annex on també hi haurà equipaments per al grau d’Infermeria de l’URV. La unitat de diàlisi evitarà que la població de l’Alt Penedès hagi de desplaçar-se a l’hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú. El nou edifici ha suposat una inversió de 5 milions d’euros, i està equipat amb tecnologia avançada i un equip de Nefrologia capdavanter, segons el departament de Salut. Balcells ha afegit que el nou edifici acull també “uns espais magnífics per poder consolidar la formació d’infermeria amb complicitat amb la facultat i perquè la docència, la formació contínua i la recerca siguin eixos centrals de l’hospital i del Consorci”. Durant la visita a Vilafranca s’ha detallat que el nou servei de digestiu ha acollit les primeres visites a finals de juny, i se suma a la reforma i ampliació de l’àrea de rehabilitació, que va entrar en funcionament aquest mes de maig de 2024.

Detalls de l’edifici de diàlisi i docència

El nou edifici de diàlisi i fomació i docència és una construcció annexa i enllaçada a les instal·lacions ja existents, que ha comptat amb una inversió de 5 milions d’euros. En concret, la construcció de l’edifici ha permès ampliar la superfície de l’hospital en 1.700 m2, que se sumen als 19.000 m2 actuals del centre. A la planta inferior s’hi ha ubicat la nova Unitat de diàlisi, que compta amb dues sales de tractament amb capacitat per a vint persones, una sala per a possibles aïllats amb capacitat per a cinc persones, una sala d’entrenaments per a la diàlisi peritoneal i consultes d’ERCA i diàlisi peritoneal. Al segon pis s’hi ha ubicat la nova Àrea de formació i docència, amb cinc aules, dues d’elles sectoritzables i amb capacitat per a 200 alumnes. També hi ha una sala polivalent de treball, tres sales de reunions i tres despatxos de treball. El proper diumenge 7 de juliol, entre les 11.00 a 13.00 hores, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès celebra una jornada de portes obertes al nou edifici dirigida a tota la ciutadania interessada en conèixer l’espai i parlar amb els professionals.

Nou espai pel servei digestiu

El nou espai pel servei de digestiu, que ha entrat en funcionament a finals de juny del 2024, ha suposat una inversió de 850.000 euros per a l’execució de l’obra, la renovació de l’equipament i l’ampliació dels equips d’endoscòpia. Les noves instal·lacions tenen una superfície de 180 m2, el doble de l’espai disponible fins ara, fet que no només permet atendre l’augment de la demanda, sinó també la complexitat de les endoscòpies i facilitar l’ús de tècniques de sedació. Amb la nova distribució de l’espai s’ha ampliat l’àrea de recuperació dels pacients, garantint-ne la supervisió directa i preservant la seva intimitat. A més, els nous aparells d’endoscòpia són d’alta definició i permeten una exploració de més qualitat i precisió.

Nou espai pel servei de rehabilitació

El nou equipament va entrar en funcionament a finals de maig i ha suposat una inversió de 630.000 euros. Una de les principals actuacions que s’ha dut a terme ha estat duplicar l’espai de la sala de tractament. Aquesta zona s’ha reconvertit en una sala polivalent que té la possibilitat de separar i diferenciar zones de tractament i, a més, està preparada per a la implantació de teràpies amb noves tecnologies. Dins de la sala s’han creat cinc boxs independents i polivalents per poder aplicar-hi teràpies individuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
incendis forestals

Les caigudes d’un llamp i d’un dron provoquen nous incendis forestals a Grècia

barcelona
llengua

El festival de les variants del català, escalfa motors

barcelona

Senyalitzen els carrers del Barri Vell on als ciclistes han de baixar de la bicicleta per circular

GIRONA
medi ambient

Beryl arribarà a Jamaica amb la força d’huracà major i amenaça a Mèxic i Belize

barcelona
societat

De l’aula a l’ONU: estudiants gironins fan una crida a la sostenibilitat

girona

Denuncien la manca de mossos a l’aeroport malgrat l’increment dels delictes

Barcelona
habitatge

Els lloguers temporals s’hauran de justificar en la durada i motiu

barcelona

El “Mulla’t ” recaptarà fons per a la recerca i la neurorehabilitació

girona
societat

S’intensifica la persecució dels habitatges d’ús turístic que no tenen llicència

girona