Salut

salut

Augmenten un 5,3 % les urgències a l’Hospital de Figueres en un any

El Servei d’Urgències de l’Hospital de Figueres va atendre 78.333 persones durant el 2023, una xifra que equival a un 5,3 % més d’atencions si es compara amb les dades de l’any anterior. Del total del 2023, el gruix més important, 53.057 (67,733 %), va correspondre a pacients de nivell 4 i 5, és a dir, que poden esperar a ser visitats sense risc per a la seva salut o que poden ser atesos en un centre d’atenció primària. D’altra banda, un 29,013 % de les persones (22.727) presentaven una situació de salut de nivell 3 i que requereixen d’una atenció urgent però no immediata en un box.

El nombre de persones que va arribar a Urgències per una emergència de risc vital de nivell 2, quan l’atenció ha de ser immediata, va ser de 2.495 (3,185 %). El risc vital també és d’atenció immediata en aquells casos de nivell 1, en què el pacient requereix d’una prioritat absoluta i fins i tot de reanimació. A l’Hospital de Figueres van arribar en aquesta situació 54 persones el 2023 (0,069 %).

En paral·lel, la mitjana d’atencions diàries l’any passat va ser de 224, si bé, clarament, l’estiu és el període de màxima afluència de visites al Servei d’Urgències de l’Hospital de Figueres. En aquest sentit, el mes d’agost del 2023, hi va haver una mitjana de 319 urgències al dia i, per Setmana Santa, també es va registrar un pic molt elevat de 325 atencions en un sol dia.

Pel que fa al tipus de diagnòstic, no varia de 2022 a 2023. Les més comuns són fractures, esquinços i ferides (8.696), seguits de patologies que tenen a veure amb l’aparell respiratori (5.563), el locomotor (5.039), el cardiovascular (3.683), el digestiu (2.940) i l’urinari (2.744). A continuació, es troben les visites relacionades amb embaràs, part i puerperi (2.289) i amb malalties infeccioses i parasitàries (1.506).

Els dies de la setmana de més intensitat són els dilluns, els dissabtes i els diumenges i el tram horari amb més concentració de visites va de les 10 del matí a les 8 del vespre. En aquest sentit, la cap del Servei d’Urgències de l’Hospital de Figueres, Olga Mesquida, apunta que l’increment progressiu i sostingut de les atencions es pot atribuir “a l’augment d’habitants de l’Alt Empordà i a la població flotant que fluctua a l’alça degut, no només al turisme estacional de sol i platja, sinó també al fenomen fronterer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més de 3.000 nens i nenes participen en els casals d’estiu municipals 

GIRONA
medi ambient

Mataró habilita sis equipaments municipals com a refugis climàtics

Mataró

El Consorci d’Aigües té més marge per executar les obres d’emergència a l’Alt Empordà

GIRONA

L’11è Ensorra’t de Blanes inclourà 4 nits de concerts del 24 al 27 de juliol

BLANES

L’Ajuntament condemna el maltractament animal a Can Buch

LLORET DE MAR
MEDI AMBIENT

Reus comença a instal·lar els sensors per controlar l’aire i el soroll

Reus
salut

Augmenten un 5,3 % les urgències a l’Hospital en un any

figueres
URBANISME

Tremp aprova limitar a ús turístic 2 pisos per cada 100 habitants de la ciutat

Tremp
societat

El Gremi de Restauració denuncia 100 fleques amb degustació més per irregularitats

Barcelona