Salut

salut

L’Hospital Santa Caterina augmenta un 24% l’activitat quirúrgica i reforma l’àrea d’esterilització

L’Hospital Santa Caterina posa en funcionament aquest mes de juliol la reforma de l’àrea d’esterilització. L’objectiu de la millora de les instal·lacions és donar resposta a l’increment de l’activitat quirúrgica del centre sanitari de Salt, que ha anat incrementat un 24% en relació amb l’any anterior amb un total de 8.118 intervencions. La nova àrea ha estat dissenyada per tal de millorar els circuits i fluxos, amb una nova distribució que millora el servei a través de la incorporació de nova tecnologia.

En concret, s’ha ampliat la zona de rentat (l’espai on arriba tot l’instrumental que s’ha utilitzat en les cirurgies, on es neteja i es desinfecta) guanyant confort pels treballadors ja que tenen més espai i comoditat per realitzar la seva activitat, i s’ha incorporat una termodesinfectadora més, un equipament que permet realitzar processaments més ràpids amb la mateixa efectivitat i que suposa una millora en la rendibilitat.

Per altra banda, en el magatzem estèril s’ha instal·lat un transfer de guillotina, per on es podrà donar sortida al material necessari per als nous quiròfans de cirurgia major ambulatòria (CMA). A més, també s’han habilitat espais de treball pels professionals i un magatzem fungible.

Les obres, que es van iniciar fa un any, han suposat una inversió de 1.500.842,24 euros. El concurs de licitació es va adjudicar a l’empresa UTE Esterilització IAS.

Increment de l’activitat quirúrgica

L’activitat quirúrgica a l’Hospital Santa Caterina ha anat incrementat els darrers anys, superant les intervencions que hi va haver l’any 2019, abans de la pandèmia. Així, a l’any 2023 el centre va augmentar en un 24% l’activitat quirúrgica en relació amb l’any anterior, amb un total de 8.118 intervencions (6.546 al 2022).

Amb la propera obertura del nou bloc quirúrgic, la capacitat quirúrgica de l’Hospital Santa Caterina s’incrementarà en més de 5.000 intervencions anuals, quan l’equipament estigui a ple rendiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Desallotgen un bloc de quatre pisos de Badalona per risc de col·lapse després de l’aparició d’una esquerda

Badalona
societat

Girona crearà una aplicació destinada al turisme de natura de les hortes de Santa Eugènia

girona
societat

Llargues cues per votar a la consulta popular sobre el futur del camp de golf

Matadepera
societat

L'Aeroport de Girona supera els 750.000 passatgers al primer semestre

vilobí d’onyar
societat

Noves troballes en el curs internacional d’arqueologia de la Ciutadella

roses
societat

Bagà crea dues rutes per conèixer els 6 búnquers de Coll de Pal

Bagà
salut

L’Hospital Santa Caterina reforma l’àrea d’esterilització

girona

Nissan revoluciona Fornells de la Selva amb les noves instal·lacions de Camps Motor

L’hort medieval del monestir de Pedralbes